Voormalig Pfizer vicepresident Dr. Michael Yeadon vertelde Real America’s Voice in een recent interview dat kinderen 50 keer meer kans hebben om te sterven aan het COVID-19 vaccin dan aan het virus zelf. Zijn verklaring kwam terwijl Pfizer zijn mRNA-vaccin test op kinderen jonger dan 12 jaar, waaronder 6 maanden oude baby’s.
Reuters meldde vorige maand dat tot 4500 kinderen onder de leeftijd van 12 jaar zouden worden ingeschreven in de studie op meer dan 90 klinische locaties in de VS, Finland, Polen en Spanje.
Op basis van veiligheid, verdraagbaarheid en de immuunrespons opgewekt door 144 kinderen in een fase I studie van het twee dosis vaccin, zei Pfizer dat het een dosis van 10 microgram zou testen bij kinderen tussen 5 en 11 jaar oud en 3 microgram voor de leeftijdsgroep van 6 maanden tot 5 jaar.
Het Covid-19-vaccin van Pfizer is toegelaten voor gebruik bij kinderen vanaf 12 jaar in Europa, de V.S. en Canada. Ze krijgen dezelfde dosis als volwassenen: 30 microgram.
Op 1 juli zijn meer dan 4,04 miljoen kinderen positief getest op COVID-19 sinds het begin van de pandemie, volgens gegevens van de American Academy of Pediatrics. Uit de beschikbare gegevens blijkt dat ziekenhuisopname en overlijden omdat COVID-19 zeldzaam waren bij kinderen.
Yeadon, voormalig vicepresident en hoofdwetenschapper voor allergie en luchtwegen bij Pfizer, benadrukte dat de vaccins die tegen COVID-19 worden gebruikt niet voldoende zijn getest en dat ze geen vergunning voor noodgebruik hadden moeten krijgen omdat er veilige en efficiënte geneesmiddelen voor COVID-19 beschikbaar zijn.
Yeadon legde uit dat de mRNA-gen-technologie die wordt gebruikt in Pfizer’s COVID-19-vaccin om het lichaam aan te zetten tot het aanmaken van virale spike-eiwitten een “fundamenteel probleem” is dat wetenschappers en onderzoekers al jaren kennen. Volgens Yeadon kunnen deze spike-eiwitten leiden tot bloedstolsels en andere gezondheidsproblemen.
Dit zou een verklaring kunnen zijn voor het grote aantal ongewenste bijwerkingen dat aan het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) wordt gemeld. Yeadon zei dat in de eerste helft van 2021 ongeveer 5000 sterfgevallen in verband met COVID-19-vaccin zijn gemeld.

Normaal zijn er slechts ongeveer 200 per jaar voor alle vaccins samen, zei hij.

Hartontsteking bij tieners en volwassenen in verband gebracht met mRNA-vaccins
In de afgelopen weken begonnen ook berichten op te duiken over een mogelijk verband tussen mRNA-vaccins en gevallen van myocarditis en pericarditis.
In feite kondigden de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) op 23 juni aan dat de Food and Drug Administration (FDA) een waarschuwing zou toevoegen aan de Pfizer en Moderna COVID-19 vaccins over mogelijk verband met myocarditis en pericarditis bij tieners en jonge volwassenen.
Myocarditis is een aandoening waarbij een ontsteking van de hartspier optreedt. Symptomen kunnen koorts en vermoeidheid zijn, maar ook kortademigheid en een heel specifiek soort pijn op de borst. Patiënten zeggen vaak dat hun borst meer pijn doet als ze voorover leunen. De pijn wordt meestal minder als ze achterover leunen. Pericarditis daarentegen is de zwelling en irritatie van het dunne, zakachtige weefsel rond het hart.
Tot 11 juni waren er 484 gecombineerde meldingen van myocarditis en pericarditis bij jongeren onder de 30 jaar, meestal bij mensen tussen de 12 en 24 jaar.
Dr. Tom Shimabukuro, adjunct-directeur van het CDC Immunization Safety Office, zei in een presentatie dat gegevens van de Vaccine Safety Datalink (VSD) wijzen op een percentage van 12,6 gevallen per miljoen in de drie weken na de tweede prik bij mensen tussen de 12 en 30 jaar.
Het hoger dan verwachte aantal gevallen van myocarditis en pericarditis bij Amerikanen onder de 30 jaar komt overeen met de gegevens uit Israël.
Het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid stelde meer dan 200 gevallen vast bij mannen tussen 16 en 30 jaar, waarvan de grote meerderheid zich voordeed aan de jongere kant van die reeks. Dat komt overeen met een risico van 1 op 3000 tot 1 op 6000 om een hartontsteking te krijgen.
Pfizer zei eerder dat het geen hoger percentage hartontstekingen had waargenomen dan normaal zou worden verwacht in de algemene bevolking, terwijl Moderna zei dat het geen oorzakelijk verband kon vaststellen tussen de gevallen van hartontsteking en zijn vaccin.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws