Populaire nieuwslezeres stopt ermee

Kari Lake

Populaire nieuwslezeres en ‘coronacriticus’
neemt na 22 jaar ontslag:
‘Ik wil dit werk niet langer doen
De populaire Amerikaanse nieuwslezeres Kari Lake houdt het na 22 jaar voor gezien. Ze presenteerde lange tijd het best bekeken nieuwsprogramma op Fox 10. Lake kondigde haar vertrek dinsdag aan in een video die ze op Twitter had geplaatst. In de video zegt ze dat ze zich niet kan vinden in de manier waarop de journalistiek is veranderd.
“De afgelopen jaren ben ik niet trots geweest dat ik deel uitmaakte van de mediawereld. Ik weet zeker dat er ook andere journalisten zijn die er net zo over denken,” zei ze. Lake suggereerde dat het nieuws eenzijdig en bevooroordeeld is.

Angst en verdeeldheid
“Ik las nieuwsberichten voor die in mijn ogen niet helemaal op waarheid berustten, of die slechts een deel van het verhaal vertelden,” aldus de voormalige nieuwslezeres, die naar eigen zeggen bang was op deze manier angst en verdeeldheid aan te wakkeren. “Ik worstelde hiermee en wil dit werk niet langer doen.”
Ze zei dat de media waarschijnlijk zullen kwaadspreken over haar, maar voegde toe dat niet iedereen erop gebrand is de waarheid te vertellen.
Sceptisch
Het is bekend dat Lake sceptisch is over de berichten die in de media verschijnen over corona. Zo deelde ze vorig jaar een video van twee artsen uit Californië, Dan Erickson en Artin Massihi, waarin werd beweerd dat het coronavirus ongeveer net zo ernstig is als de griep en dat binnenblijven het immuunsysteem juist verzwakt. “Eén van de eerlijkste coronabriefings die ik tot dusver heb gezien,” schreef ze erbij.

In de virale video, die uiteindelijk door YouTube werd verwijderd, zei dr. Erickson dat de kans om aan corona te sterven 0,03 procent is.

YouTube censureert virale video van artsen die lockdown bekritiseren
YouTube heeft een virale video gecensureerd waarin twee artsen kritiek uiten op de lockdownmaatregelen naar aanleiding van de coronacrisis.

In de video, die in korte tijd meer dan 5 miljoen keer was bekeken, waren twee artsen uit Californië te zien.

Eén van hen, dr. Dan Erickson, zei dat de kans om aan corona te sterven in de Amerikaanse staat Californië 0,03 procent is.

Onder druk gezet
“Moeten we hierom binnenblijven? Moeten we hierom de medische systemen stilleggen? En moeten we hierom mensen hun baan laten kwijtraken?” vroeg hij.
Erickson vroeg ook waarom sterfgevallen werden meegeteld als coronadoden, terwijl andere aandoeningen de doodsoorzaak waren.
“Als er op dit moment iemand sterft in dit land, hebben ze het niet over de hoge bloeddruk, diabetes of beroerte. Ze vragen: ‘Stierf hij aan Covid-19?’,” aldus Erickson. “We hebben honderden autopsieën bijgewoond. Je praat niet over één ding, je praat over comorbiditeiten. Spoedeisende hulpartsen zeggen dat ze onder druk worden gezet om Covid te noemen in hun autopsierapport. Waarom is dat
Eerder deze maand zei YouTube-baas Susan Wojcicki tegen CNN dat het bedrijf alle inhoud zal verwijderen die niet in lijn is met de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Wojcicki suggereerde echter dat vooral informatie over nepgeneesmiddelen verwijderd zou worden.

YouTube verwijdert ook video’s waarin wordt beweerd dat 5G-zendmasten gelinkt zijn aan de corona-uitbraak.

Nagenoeg hetzelfde
Dr. Erickson verwees op Fox News naar Zweden, waar geen drastische lockdownmaatregelen van kracht zijn en dat inmiddels groepsimmuniteit tegen het coronavirus heeft opgebouwd.

“In Zweden zijn 200 doden per miljoen inwoners gevallen, wat ongeveer hetzelfde is als in de Verenigde Staten. In Italië zijn het er 400 per miljoen en in Spanje ook 400 per miljoen. De Zweden hebben gekozen voor een compleet andere aanpak en de resultaten zijn nagenoeg hetzelfde.”
STEM 17 MAART NEDERLAND VRIJ!!

Het laatste COVID-19 Nieuws