Censuur


Censuur is het einde van de democratie

Censuur door overheden is in opmars. Ook Nederlandse politici grijpen naar instrumenten die ze veroordelen als Afrikaanse dictators of de Hongaarse premier Victor Orban ze toepassen. De toenemende politieke censuur en bemoeienis met nieuws is een signaal dat de macht zich onzeker voelt. Censuur is een rookmelder voor totalitaire tendensen.
Tijdens de vluchtelingencrisis in 2015 schrok de Duitse regering van de felle – en soms xenofobe – kritiek op sociale media en de publieke omroepen ARD en ZDF. Terwijl een microfoon openstond maande Angela Merkel tijdens een bijeenkomst van de Verenigde Naties de CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, zijn platform op te schonen.
Bestaat er censuur in Nederland?

Jazeker, dit bestaat in ons land terwijl het bij de grondwet verboden is dat de overheid censuur pleegt. Als uitzondering staat in onze grondwet wel dat de overheid kinderprogramma’s op tv. mag censureren voor kinderen onder de zestien jaar. Ze hebben daar dan ook een kijkwijzer voor ontwikkeld die de ouders daarmee kan helpen. De overheid laat echter nu de ouders gelukkig nog steeds de opvoeders zijn en grijpen niet in door programma’s te laten schrappen.

‘Discussieprogramma’ Buitenhof twijfelachtig’
Het programma Buitenhof nodigde in 2020 alleen PvdA, D66 en VVD uit aan tafel overige partijen werden totaal genegeerd.
Het oersaaie debat- en discussieprogramma Buitenhof sloot zojuist weer een oersaai televisieseizoen uit. Waarom dit programma dan zo langwijlig is? Omdat er elke zondag steeds dezelfde grijze jaknikkers aan de Buitenhoftafel aanschuiven. Zo waren PvdA’ers, D66’ers, VVD’ers en CDA’ers weer eens oververtegenwoordigd in het zogenaamde diversiteitsprogramma, maar zagen we geen enkele keer de PVV, FVD of SGP aan tafel aanschuiven.
Het Twitter-account Diversiteitswatch hield gedurende dit jaar een handig lijstje bij van welke politieke partijen bij het VPRO-BNN-VARA-AVRO-TROS (een afvaardiging van zo’n beetje de halve Publieke Omroep dus) aanschoven om hun zegje te doen.

De statistieken van Diversiteitswatch bewijzen dat BUITENHOF alles behalve een divers programma is. Oordeelt u zelf eens:
Aan de hand van deze grafiek kunt u opmaken dat BUITENHOF niet neutraal is, het is meer een links georiënteerd discussieprogramma.

LinkedIn-account Kamerlid Van Haga (FVD) verwijderd:

Wyben van Haga (FVD)

Het is meerdere mensen opgevallen dat de LinkedIn-pagina van Tweede Kamerlid Wybren van Haga (FVD) verdwenen is. Sommigen suggereren dat het sociale medium zijn pagina heeft geschorst. Van Haga laat zich geregeld kritisch uit over de coronamaatregelen. Mensen klagen al langer over censuur op LinkedIn. Nu lijkt het medium zelfs Nederlandse volksvertegenwoordigers de mond te snoeren.
Onder andere ondernemer Lars Admiraal ontdekte dat de pagina van het Kamerlid was verdwenen. Hij richtte zich tot LinkedIn: “Als klap op de vuurpijl hebben jullie het profiel van politicus Wybren van Haga verwijderd. Ongeacht ieders politieke voorkeur, dit is absoluut onacceptabel. Wederom een stap te ver.”
“LinkedIn van Tweede Kamerlid Wybren van Haga verwijderd door regiem,” schrijft biochemicus Mario Ortiz Martinez. “Als men nu nog niet realiseert dat we in een dictatuur zijn beland. Dit is zo’n slechte film!”
“Alleen al het feit dat dit gebeurt heden ten dage zou voor iedere burger reden moeten zijn om op te staan en zich te laten horen. En volgens bepaalde politieke partijen bijvoorbeeld met het woord ‘democraten’ in de naam is het heel normaal het internet te censureren. We gaan met zijn allen weer terug in de tijd,” stelt dermatoloog Tim Smits.

Mijn account is verwijderd. vanwege verspreiding van valse inhoud:
  1. Mondkapjes werken niet. (bron RIVM)
  2. De IFR van COVID -19 is vastgesteld op 0,23% (bron WHO)
  3. De coronamaatregelen zijn niet proportioneel (mening)
In Cuba hebben ze blokhoofden. Net als vroeger in de Sovjet Unie. Hier worden ze blijkbaar coaches genoemd. En dat terwijl veel maatregelen geen invloed hebben op het virus. Lockdowns hebben geen effect en mondkapjes dragen is zinloos. Maar de nevenschade is enorm.


Hoofdredacteur Volkskrant duld geen kritiek op coronabeleid.
Foto: Pieter Klok
Dat de heersende stroming een verlengstuk is van de overheid was voor velen al wel bekend. Hoofdredacteur van de Volkskrant heeft nu op de radio ruiterlijk toegegeven dat hij kritiek op het coronabeleid censureert. Pieter Klok was te gast in het programma Spraakmakers om te spreken over berichtgeving rond corona.
Het gebeurt regelmatig dat de media zich schuldig maakt aan een vorm van censuur door bepaalde meningen aan hun publiek op te dwingen… ze laten gewoon de tegenpartij niet aan het woord en zo wordt de bevolking een bepaald gedachtegoed opgedrongen.
Zie wat er nu gebeurt met het z.g. klimaatakkoord dat gegijzeld is door GroenLinks en de vooral links meelopende partijen. Zij krijgen alle ruimte om hun woordje te doen maar de deskundigen die het tegendeel beweren en het écht onderzocht hebben, krijgen geen of veel minder zendtijd of ruimte om ertegenin te gaan.

Wat ik zelf meemaakt dat ik aan beide panels meedoet zowel NPO als Hart van Nederland. Door te veel kritiek te leveren op het kabinet en het coronabeleid, dan mag je niet meer meedoen.

Ongewenste uitingen op facebook/Twitter ed. worden ook geschrapt als er teveel aanstoot aan wordt gegeven. Mensen censureren zichzelf ook als het beter is voor henzelf of de naaste omgeving. Ook zij verwijderen berichten uit de sociale media die niet goed kunnen vallen of gevallen zijn. Naar mijn mening wordt er hier niet direct censuur toegepast door de overheid, maar je wordt toch gedwongen om die dingen te doen die zij willen.

Neem het anti-rook beleid…..op gegeven moment werd het verboden om in het openbaar nog reclame te maken voor sigaretten en werd je automatisch een soort ‘paria’ als je in de buurt van anderen een sigaret opstak. Gaat dit straks ook zo als je nog een stukje vlees koopt? Tja, ik bedoel maar…. Gelukkig hebben wij nog vrijheid van meningsuiting, maar intussen heerst er een dermate zelfcensuur dat je toch niet teveel af wilt wijken van wat je volgens de ‘algehele mening’ hoort te denken. De politieke correctheid teelt wierig momenteel!

Het laatste COVID-19 Nieuws