Hugo de Jonges vaccinfaalbeleid bereikt dieptepunt:
levering uitbesteed aan krokettenbakker.
Hugo de Jonge blundert weer
Er lijkt maar geen eind te komen aan het geblunder rondom het Nederlandse vaccinatiebeleid. Nu blijkt namelijk dat sommige vaccintransporten dusdanig slecht zijn, en dat de vaccins door elkaar geschud zijn, dat ze na levering moeten worden vernietigd. De leveringswijze is daarbij van een amateuristisch niveau: een krokettenbakker moest inspringen om te helpen bij een levering.
Het door Hugo de Jonge uitgedachte vaccinatiebeleid lijkt te zijn gebaseerd op een script van een heel slechte komediefilm. Het AD heeft onderzoek gedaan naar het vervoer van onze vaccins. En wat blijkt? Dat het transport van de prikken op een amateuristische wijze plaatsvindt.
Er zijn beelden opgenomen van het vervoer waaruit blijkt dat levering soms echt van een waardeloze kwaliteit is. Vaccins worden soms zo door elkaar heen geschud tijdens het rijden dat ze bij aankomst niet meer bruikbaar blijken te zijn. Oftewel: de vaccins kunnen de prullenbak in.
Zowel de inspectie als de farmaceutische groothandels zijn enorm geschrokken van de beelden. Vooral omdat het allemaal zo onnodig is: terwijl er genoeg faciliteiten beschikbaar zijn voor adequate levering.
Volgens de voorzitter van de branchesector van farmaceutische groothandels, Léon Tinke, is het ook raar dat zorginstellingen geen gebruik maken van de bestaande faciliteiten. Zij hebben al sinds maart vorig jaar herhaaldelijk hulp aangeboden aan het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid. Hoe kan het dat de leveringen dan alsnog de wensen overlaat?
Nou dat komt dus, niet geheel verrassend, door een beleidskeuze: minister De Jonge heeft ervoor gekozen dat zorginstellingen zelf het vervoer moeten regelen. Wat natuurlijk een tamelijk slecht besluit is: zorginstellingen hebben al genoeg aan het hoofd, en nu moeten zij ook eens de logistiek regelen. Geen wonder dat het mogelijk is dat een lokale cateraar moest inspringen bij het vervoer. Het zorgcentrum dat de vaccins liet vervoeren door een krokettenbakker (!) zegt er het volgende over:
Bij dit zorgcentrum is het vervoer gelukkig wel goed gegaan, maar helaas bij andere instellingen niet in alle gevallen.
Het is niet lastig een schuldige aan te wijze: vanuit het kabinet wordt er maar wat aangerommeld, en dit is helaas het resultaat. Dankzij tien jaar Rutte en vier jaar Hugo de Jonge zijn we zo diep gezonken dat zorginstellingen genoodzaakt zijn de lokale snackbarhouder in te huren voor de levering van vaccins. Terwijl je hier gewoon beschikbare voorzieningen voor hebt, maar die nu dus amper worden benut.
We lijken soms net een bananenrepubliek. Bedankt, hoor!
STEM 17 MAART NEDERLAND VRIJ !!

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws