Hugo de Jonge keihard afgefakkeld om voorbereiding vaccinaties.

RIVM-richtlijnen, IT-systemen, callscripts… niets is af!
Cliché
Het begint een cliché te worden. Maar dat zijn ze omdat er meer dan een kern van waarheid in zit. Dus komt-ie: Hugo de Jonge kan helemaal niks. Ook geen grootschalige voorbereidingen voor de vaccinatieprojecten starten.

In het debat van donderdagavond moest Hugo de Jonge dan toch nog aantreden in de Tweede Kamer, om zijn uiterst trage voorbereidingen voor de vaccinaties tegen het coronavirus te verdedigen. De minister viel meermaals terug op het begrip “zorgvuldigheid,” maar dat snijdt natuurlijk geen hout als de feitelijke situatie is dat je gewoon niks gedaan hebt en al het werk op z’n beloop hebt gelaten:

“Uit een brief aan de Kamer blijkt dat er nog van alles moet gebeuren, zoals het opstellen van een medische richtlijn door het RIVM, het testen van IT-systemen en het maken van een belscripts voor de GGD-medewerkers van de callcentra.


“Hoe moeilijk kan het zijn om de IT-systemen te testen?”, vraagt PvdA-leider Asscher zich af. Hij vindt dat de minister vandaag “de beste mensen” bij elkaar moet zetten om sneller te beginnen. PVV-leider Wilders vindt dat De Jonge “klungelt” en spreekt van “amateurisme”. “Ik kan niet anders concluderen dan dat Nederland er weer achteraan loopt.”

Ondertussen duiken bij websites van GGD’s vacatures op voor projectleiders voor de vaccinatiecampagne, die dus al over twee weken moet beginnen. Zo’n nog aan te nemen projectleider, zoals bij de GGD Hollands Midden, moet onder anderen zelf nog een heel vaccinatieplan opstellen.

Kortom: Hugo de Jonge staat volstrekte lariekoek te verkopen dat alles zo traag gaat vanwege zorgvuldigheid. Het werk is gewoon niet gedaan, zorgvuldig dan wel onzorgvuldig. En de Tweede Kamer? Die liet te minister er goeddeels gewoon mee wegkomen. En dus gaat het geblunder gewoon voort, en gaat Nederland als laatste Europees land beginnen met inenten. Bedankt, hè?

Meer over Hugo de Jonge.

Hugo de Jong, kap ermee je bent niet geschikt als minister!

Nederland, Ons Land -

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws