Coronacensuur: dit is hoe Facebook ons
allemaal het zwijgen oplegt
Facebook heeft vanwege corona de richtlijnen voor de community aangepast. Het platform kondigde onder meer aan actie te zullen ondernemen tegen ‘desinformatie die bijdraagt aan het risico op dreigend geweld of fysieke schade’.
Iedereen die denkt dat Mark Rutte en Hugo de Jonge nu verbannen zullen worden van Facebook, heeft het mis. De nieuwe regels zijn bedoeld om kritische geluiden de kop in te drukken.
Facebook: de overheid treedt op tegen demonstraties
Facebook blokkeert voortaan alle informatie die zou kunnen leiden tot de ‘verspreiding van Covid-19’, zo maakte het platform bekend. In deze update lees je: Op grond van ons beleid inzake het plannen van kwaadwillende acties verwijderen wij inhoud waarvoor het volgende geldt:
  • Er wordt gepleit voor de verspreiding van Covid-19;
  • Er wordt gepleit voor persoonlijke ontmoetingen of evenementen in strijd met de gezondheidsrichtlijnen van de overheid. Dit omvat niet discussies of debatten over openbaar beleid of voorgestelde nieuwe richtlijnen van beleidsmakers en gekozen functionarissen;
  • Er worden persoonlijke ontmoetingen of bijeenkomsten gecoördineerd die mensen met Covid-19 aanmoedigen om deel te nemen.
Gebruikers mogen dus geen demonstraties tegen het overheidsbeleid meer coördineren op Facebook.
Facebook verbiedt kritiek op het coronabeleid
Het platform gaat niet alleen de strijd aan met demonstraties. Ook zijn allerlei beweringen over corona vanaf nu verboden. Je mag niet meer zeggen dat corona door de mens is gemaakt of in een lab. Je mag ook niet meer zeggen dat vaccinaties schadelijk zijn, autisme kunnen veroorzaken of geen effectieve bescherming bieden tegen Covid-19. Het is ook ten strengste verboden op Facebook te schrijven dat het veiliger is om het virus op te lopen dan je te laten vaccineren.
Dat terwijl de oorsprong van het virus nog niet precies is vastgesteld. Ook is er nog helemaal niets bekend over de langetermijneffecten van de vaccinaties. Dat maakt Facebook allemaal niets uit.
Experts worden gecensureerd en belasterd, net als in de middeleeuwen
In september zei microbioloog dr. Sucharit Bhakdi dat het voelt alsof we ons weer in de middeleeuwen bevinden. “Als wetenschapper krijg ik de indruk dat de samenleving 500 jaar terug in de tijd is gegaan. De echte wetenschap wordt belasterd.”
De expert werd op veel platforms meerdere keren het slachtoffer van censuur. Je mag niet luisteren naar deskundigen zoals Sucharit Bhakdi. Zogenaamde ‘factcheckers’ – wie er ook achter zitten – bepalen wat ‘waar’ en ‘niet waar’ is, zoals in een Orwelliaanse dystopie uit 1984. Echte experts worden belasterd en in diskrediet gebracht.
Superverspreiders in de informatieoorlog

In tijden van toenemende censuur zijn alternatieven hard nodig. Wil je gegarandeerd eerlijke en kritische informatie over de coronasituatie ontvangen? Meld je dan nu hier aan op ons Telegram-kanaal. Wij zijn superverspreiders in de informatieoorlog!
STEM 17 MAART NEDERLAND VRIJ !!

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws