Waarom blijven mensen VVD stemmen na al deze schandalen?
In de peilingen staat de VVD van premier Rutte met 35 zetels op eenzame hoogte. Veel mensen vragen zich af hoe dit kan, aangezien de partij al jarenlang geplaagd wordt door schandalen. In de aanloop naar de verkiezingen is het wellicht goed om het geheugen eens op te frissen.
2014
In 2014 zei Rutte over toenmalig VVD-staatssecretaris Frans Weekers dat hij hem ‘heel goed kent’ en ‘totaal vertrouwt’. Weekers stapte op in verband met de Bulgarenfraude. Door fouten van de Belastingdienst kregen tienduizenden mensen ten onrechte geen toeslagen.
In 2014 zei Rutte over toenmalig VVD-staatssecretaris Frans Weekers dat hij hem ‘heel goed kent’ en ‘totaal vertrouwt’. Weekers stapte op in verband met de Bulgarenfraude. Door fouten van de Belastingdienst kregen tienduizenden mensen ten onrechte geen toeslagen.
Teevendeal
2015
Ard van der Steur
De opvolger van Opstelten, Ard van der Steur, deed het niet veel beter. Maar volgens premier Rutte was er niets aan de hand. In 2017 zei hij: “Van der Steur en zijn functioneren, dat is niet aan de orde.” Ook hij kon de dans niet ontspringen en trad af in verband met de ‘bonnetjesaffaire’ in de nasleep van de Teevendeal.
Fred Teeven
Tegelijkertijd stapte staatssecretaris Fred Teeven op. Over hem zei Rutte: “Mensen als Fred Teeven heb je echt verschrikkelijk hard nodig in dit land.”
Ivo Opstelten
“Opstelten heeft volgens mij echt een goed verhaal,” zei Rutte in 2015 over de toenmalige minister van Justitie en Veiligheid. Opstelten trad af in verband met de zogeheten ‘Teevendeal’. Er dook bewijs op dat Justitie in 2001 bijna 5 miljoen gulden had betaald aan drugscrimineel Cees H. De oud-minister beweerde eerder in de Tweede Kamer dat hij ‘niet wist hoeveel er was overgemaakt en dat er geen bewijs was voor de deal’.
De leugen van Poetin
2017
Henry Keizer
Op de vraag of oud-VVD-voorzitter Henry Keizer een integer man is, antwoordde Rutte in 2017: “Dat is hij zeker.” Keizer stapte op omdat hij in opspraak was gekomen door de aankoop van een crematiebedrijf.
Halbe Zijlstra
Dan Halbe Zijlstra, oud-minister van Buitenlandse Zaken. De inhoud staat niet ter discussie, maar hij had het niet zo moeten doen, zei Rutte in 2018 nadat naar buiten was gekomen dat Zijlstra had gelogen over een ontmoeting met Poetin. Hij moest het veld ruimen.
Mark Halbers
Mark Harbers trad af om het wegmoffelen van misdaadcijfers over asielzoekers. De VVD’er kwam in de problemen nadat gebleken was dat zaken als moord, doodslag en kindermisbruik in de cijfers niet expliciet werden gemeld.
Anne Wil Duthler
Ook in de Eerste Kamer is de VVD niet vrij van smetten. Voormalig Eerste Kamerlid Anne-Wil Duthler raakte in opspraak ‘omdat ze haar politieke invloed zou hebben aangewend voor eigen zakelijke belangen’.
Heel veel mensen willen dit dus nóg 4 jaar.
Wie nu nog op Rutte stemt spoort niet!
Stem Nederland vrij

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws