Coronaminister De Jonge ‘heeft debiele en feitenvrije waanideeën’
PVV-leider Geert Wilders zei woensdag tijdens het debat over de corona-aanpak dat het kabinet ruziënd over straat gaat. “Bewindslieden schelden elkaar verrot. En dat alles wordt gelekt naar de pers. Wat moeten de mensen in het land daarvan denken?” Binnen de coalitie werd over coronaminister De Jonge gezegd dat hij ‘debiele en feitenvrije waanideeën heeft’. “Zijn collega’s zeggen dus eigenlijk: we hebben een gek aan het roer op het ministerie van Volksgezondheid.”

Wilders richtte zich tot premier Rutte: “Of we het nou leuk vinden of niet, we hebben gezien dat ministers, of in ieder geval mensen uit de coalitie, de minister van Volksgezondheid een man noemden met ‘debiele, feitenvrije waanideeën’. Het gaat hier om mensen aan de top binnen de coalitie, zo niet binnen de ministerraad.”
Betonrot in het kabinet!
Premier Rutte zei dat hij geen commentaar wilde geven op de vraag of dat soort uitspraken wel of niet zijn gedaan.
De PVV-voorman ging verder: “U zou gezegd hebben dat mensen in het kabinet deloyaal zijn aan het kabinetsbeleid. Ook zijn er mensen die zeggen dat ze de vicepremier kapot willen maken en dat u een woedeaanval hebt gehad. Dat mag allemaal. Maar een collega zegt dat de minister van Volksgezondheid iemand is met debiele – grover kan bijna niet – feitenvrije waanideeën en u zegt alleen: ik ga er niet op in. Als een collega-minister dit heeft gezegd over een andere minister, dan heeft u een gigantisch probleem. Dat is niet alleen een grote belediging, maar toont ook de betonrot in uw kabinet aan. Daar moet u iets meer over zeggen dan alleen maar: ik ga er niet op in.”
Rutte hield voet bij stuk. “Ik ga inderdaad niet in op wat in de media wordt beweerd over mij of over anderen in het kabinet. Ik laat me er niet over uit of dit wel of niet klopt.”

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws