VERKIEZINGSBELOFTEN ZIJN NIETS WAARD
Als politicus in verkiezingstijd moet je zoveel mogelijk kiezers over de streep trekken. Dan máák je wel eens beloften die niet zomaar waar te maken zijn.
Er moeten ten slotte coalities gesmeed worden, dus kun je niet al je ideeën uitvoeren. Maar kun je je het permitteren om keiharde beloften zomaar overboord te zetten? Is het niet gênant dat Mark Rutte zich nu tóch weer heeft laten verleiden om geld naar Griekenland over te maken, ondanks de belofte dat hij dat niet meer zou doen?. Zo zijn er meer beloftes gedaan door Mark Rutte, zoals de hypotheekaftrek en Volkert v d G, ook zou Rutte de uitslag van het Oekraïne-referendum respecteren.
Niets van dit alles, het zijn allemaal loze beloftes.
Meer partijen met beloftes
D66
Maar niet alleen de VVD is er goed in D66 kan er ook wat van die belooft iedereen vanaf 18 jaar 10.000 € het zijn allemaal loze kreten die de partij niet kan waarmaken.
Basisbeursmoordenaars
“We zijn de Onderwijspartij met hoofdletter O,” aldus de spindoctoren bij D66. Ze zijn echt compleet van het padje af als ze denken dat D66 moet verkondigden dat ze dé onderwijspartij van Nederland zijn. Ondanks de afschaffing van de basisbeurs, het gigantische lerarentekort en de kwalitatieve daling van het Nederlandse onderwijs blijft de partij trots op wat is bereikt: helemaal niks.
D66 heeft de afgelopen vier jaar een minister voor onderwijs mogen leveren: Ingrid van Engelshoven. Toch zal de partij niet snel bekend gaan staan als onderwijsverbeteraars. Studenten hebben, mede door de afschaffing van de basisbeurs, gigantische schulden opgebouwd. De Nederlandse schoolprestaties kelderen hard, maar toch durft D66 te zeggen dat ze puike prestaties hebben geleverd. Wonderlijk, toch
PvdA
De PvdA is ook een partij met loze beloftes. “Liefdevolle zorg” al hebben ze de zorg samen met de VVD de zorg kapot bezuinigd. Ook uit het verkiezingsprogramma een “Veilig en rechtvaardig Nederland”, ook de PvdA heeft grote bezuinigingen doorgevoerd samen met de VVD en het is nu weer tijd om zieltjes winnen. En dan hebben we het nog helemaal niet over Lodewijk Asscher over de toeslagenaffaire.
CDA
Clowntje Hugo de Jonge ligt zwaar onder vuur omdat hij als zorgminister een enorme puinhoop maakt van de strijd tegen het coronavirus. Stel je voor: volgens jouw eigen cijfers gaan er duizenden mensen dood door een enorm vervelend, besmettelijk nieuw virus. Je hamert daar elke dag weer op. Op het moment van schrijven zijn er 10.000 ‒ 12.000 nieuwe besmettingen die dagelijks aangekondigd worden. Het zijn vre-se-lij-ke cijfers. Er is een lockdown omdat het virus zo gevaarlijk zou zijn dat business as usual écht niet kan. De zorg wordt dan ‘overbelast’ met ‘nog meer doden’ als gevolg.
Tegelijkertijd is er enorme kritiek op jou persoonlijk omdat Nederland als vrijwel enige EU-land niet in staat is om deze maand te beginnen met het vaccineren van de bevolking. Een paar dagen geleden ben je daar nog voor aangepakt in de Tweede Kamer zelf, met Kamerleden die zo ongeveer over elkaar heen vielen om jouw wanstaltige incompetentie te veroordelen.
Dan kun je toch niet anders dan concluderen dat het ego van Hugo de Jonge van historische, epische, en zelfs mythologische proporties is? Zelfs voor de maastaven van Den Haag, waar de ego’s enorm zijn. En dat hij ook nog eens een bijna net zo grote plaat voor zijn kop heeft als de rest?
Op deze partijen heb je toch geen vertrouwen ze praten maar verder doen ze niks!
Ze zitten in het kabinet om hun eigen zakken te vullen.
Stem 17 maart Nederland vrij!

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws