In eerste instantie zou deze protest in Apeldoorn plaats vinden, maar door een noodbevel van wappie Burgemeester Ton Heerts (PvdA) is de protestmars in het centrum van Apeldoorn afgelast en verplaatst naar Baarn.
Vreedzame mars
Het is duidelijk zo langzamerhand. Als de politie niet blindelings gehoorzaamd aan de driehoek en op brute wijze met veel geweld inbreekt op ons recht om te demonstreren, dan zijn er geen “rellen”, maar verlopen de bijeenkomsten vreedzaam. In Baarn liepen duizenden mensen, waaronder politieagenten, artsen en onderwijzers een mars waar geen onvertogen woord is gevallen. Niet de gebruikelijke media, (NOS, RTL,WNL SBS) die maar een klein groepje helden is wat er voor nodig is om te laten zien wat er aan de hand is in Nederland.
Vrijheidsmars Police for Freedom: schreef geschiedenis
De hele wereld is zaterdag getuige geweest van een historische gebeurtenis. In Baarn werd namelijk de vrijheidsmars van Police for Freedom Nederland gehouden. Het was nog even spannend, maar uiteindelijk kon de mars toch doorgaan. De autoriteiten maakten het de organisatoren buitengewoon moeilijk. In eerste instantie was Hilversum aangewezen als locatie, maar daar werd de mars verboden. Vervolgens viel het oog op Apeldoorn, maar die stad werd volledig afgegrendeld.
Niemand houd ons tegen!
Uiteindelijk is het toch gelukt. “De manifestatie werd op zeer veel plekken verboden, maar door creativiteit en veerkracht van de organisatie vonden we tóch onze weg. Unstoppable,” schrijft journalist Fiona Zwart.
Waarom werd de organisatie gedwarsboomd? In Baarn liepen politieagenten, militairen, artsen en gewone burgers schouder aan schouder door de straten. Een unieke gebeurtenis. Verbroedering. Eenheid. Dat willen de machthebbers niet. Die willen eilandjes, isolement, individualisme.
Zij weten hoe krachtig een gelijkgestemde massa is. En dus doen zij er alles aan om verdeeldheid en tweespalt te zaaien. Zwart tegen wit, links tegen rechts, de wappies tegen de schapen, enzovoorts.
De Nederlandse media deden ook vandaag weer hun best de opkomst bij de manifestatie te bagatelliseren. De NOS schreef dat ‘honderden’ mensen demonstreerden bij Kasteel Groeneveld. Ze werden direct geframed: iemand van de Nationale Monumentenorganisatie zei het ‘enorm jammer’ te vinden dat de actie bij het kasteel plaatsvond, omdat men zich had verheugd op de tijdelijke openstelling en er van alles georganiseerd was.
De Nederlandse staats omroep schreef hier niets over!
Over de mars schreef de publieke omroep, waar iedere belastingbetaler aan meebetaalt, bijna niets. Waarom niet? Omdat er artsen, militairen, leraren, verpleegkundigen, agenten, veteranen en marechaussees meeliepen die fel tegen het coronabeleid van de regering zijn. En als mensen die naar de NOS kijken te zien krijgen dat ook artsen, militairen en politieagenten kritiek hebben op de coronamaatregelen, dan heeft dat ongetwijfeld grote gevolgen voor het draagvlak. Namens de artsen liepen onder andere Jan Vingerhoets, Els van Veen en Jannes Koetsier mee. Eerder lieten zij zich bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie zeer kritisch uit over de coronaregels. Ook Ard Daniëls en Madhu Kasi, initiatiefnemers van ‘In het gelid voor de vrijheid’, waren aanwezig. Zij hebben in Afghanistan gediend en waren onlangs te gast bij Café Weltschmerz. De politieagenten waren gemaskerd om herkenning te voorkomen.
Journalist Annelies Strikkers, die carpoolde met arts Van Veen, schrijft: “We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde mars.” Ze maakte onderstaande beelden van de ceremoniële exercitie van de baretten na afloop van de mars.
Police for Freedom Dennis Spaanstra er is niets fout gegaan
Dennis Spaanstra, de voorman van Police for Freedom Nederland, bedankte de baretten omdat zij alles in goede banen hadden geleid. “Wij hebben vandaag iets heel bijzonders voor elkaar gekregen. Dat mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar een fantastische mars hebben georganiseerd waarbij niets fout is gegaan,” zei Spaanstra, die lange tijd als ME’er en politieagent werkte, na afloop tegen de aanwezige menigte.
“Ook complimenten aan de politie, hoe mooi ze dit hebben begeleid. Zo heb je verbinding met elkaar en zo heb je een fatsoenlijk Nederland met elkaar,” benadrukte hij.
Dat is de grootste gemene deler in de reacties: ‘Iets bijzonders’. Er is zaterdag een veelbelovend zaadje geplant in Baarn. Deze beweging is unstoppable. Er is namelijk niets opgewassen tegen eenheid en verbroedering. Er gloort licht aan het einde van de tunnel. Voorwaarts, schouder aan schouder.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws