ME’er gaat weg bij politie na demonstraties:
‘Het werk heeft alle glans verloren’
Een ME’er heeft bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie verklaard dat de politie naar buiten toe altijd de schone schijn ophoudt.
Gewurgd en doodgeschopt
Wanneer het in de media gaat over geweld tegen burgers, houden ze elkaar allemaal de hand boven het hoofd volgens de agent.

“Zoals toen met die Arubaanse jongen Mitch Henriquez, die gewoon is gewurgd en doodgeschopt. Ik heb de jongens daarover horen praten. Hij is gewoon zwaar mishandeld en ze gingen door toen hij niet eens meer bewoog. De agressie waarmee ze hem te lijf gingen, was afgrijselijk.”
Exit
De ME’er zei dat het sinds de demonstraties feest is voor die politieagenten. “Zij kunnen er met toestemming en instemming van de leiding op los slaan. En wanneer ik daar als ME’er sta met collega’s die volkomen losgaan, moet ik ze nog rugdekking geven ook. Dat maakt mij medeplichtig aan mishandeling.”
Hij zei van plan te zijn om de organisatie te verlaten. “Het werk heeft alle glans verloren.”
Een andere agent, die al 22 jaar bij de politie zit, verklaarde bij de commissie dat hij eens ter plaatse werd geroepen omdat een oude man geen mondkapje op wilde doen in de supermarkt.
“We troffen een man aan met rollator en zijn boodschappen in het mandje voorop. Hij stond te trillen. De man weigerde een mondkapje op te zetten. Hij zei dat hij longklachten had. Hij had geen ontheffing bij zich. Toen hij de winkel niet wilde verlaten, zei mijn collega dat hij aangehouden was.”
“Dat werd een heel drama. Een huilende en kreunende man, die door ons werd weggevoerd. De man was helemaal in paniek,” zei de politieagent.
“Dit soort dingen gebeuren dagelijks. Wat ik extra zorgelijk vind, is dat dit gewoon onze opdracht is. Dat de korpsleiding dit aanstuurt. Dat dit beleid lijkt te zijn geworden in Nederland. En dat er zoveel agenten zijn die dit niet willen en dan maar ontslag nemen, ziek thuisblijven of ontslagen worden wanneer ze openlijk weigeren mensen die demonstreren te slaan.”
De agent zei tegen elke dienst op te zien. “Ik hoop echt dat het snel afgelopen is met al die onzinnige regels.”
Mensen dit moet stoppen dit is onmenselijk!

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws