Persconferentie

9 juli 2021

Niet meer dansen met Janssen:
Schandalige en onnodige aanscherping van de coronamaatregelen’
Premier Rutte opende de persconferentie over de aanscherping van de coronamaatregelen met de woorden ‘er is een wolk voor de zon geschoven’. Hij zei: “Als we niets doen, loopt het in snel tempo op.” De horeca mag alleen open als iedereen een vaste zitplaats heeft en afstand kan bewaren. Dat geldt ook voor evenementen en sportwedstrijden. Clubs en disco’s moeten tot 14 augustus dicht. Andere horeca moet om middernacht dicht. Rutte zei dat de aanscherpingen nodig zijn ‘om te voorkomen dat zo veel jongeren besmet raken dat toch ook weer ouderen het virus krijgen’. Zijn uitspraken stuiten op veel onbegrip. Bijna niemand begrijpt er nog iets van.
Vreselijk naïef
“Alles natuurlijk weer de schuld van de jongeren,” schrijft jurist Kim Boon. “Diezelfde jongeren die al anderhalf jaar in lockdown zitten om ouderen en risicogroepen te beschermen voor een ziekte waar ze zelf nauwelijks ziek van worden. Lekker makkelijk hè.” “Daar stond je dan – dolgelukkig met je experimentele gentherapie – omdat je zo vreselijk naïef was om De Jonge te geloven, toen hij loog dat je daarmee je vrijheid terug zou krijgen,” zegt Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD). Rutte zei ook dat ‘vaccinatie ons van deze besmettingen afhelpt’. Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons reageert: “Maar er werd toch gestuurd op ziekenhuisopnames? Niets aan de hand in de ziekenhuizen. Het is weer één grote vaccinatiepropaganda.”
Schandalig
“Schandalige en onnodige aanscherping van de coronamaatregelen,” stelt Kamerlid Wybren van Haga. “Gebaseerd op testen die geen ‘besmettelijkheid’ kunnen vaststellen. En dat terwijl alle ouderen en kwetsbaren al gevaccineerd zijn. Waarom sturen we niet op Ic-bezetting?” Ook Forum voor Democratie vindt het besluit om de nachthoreca te sluiten ‘schandalig’. “We gaan al een jaar van lockdown naar lockdown, nu zelfs naar een QR-samenleving met semi-verplichte vaccinaties – niet vanwege een epidemie, maar vanwege ‘de dreiging van een epidemie’. Op deze manier kunnen ze ons land wel voor altijd op slot houden,” volgens de partij.
Deze poppenkast moet gewoon eindigen.
“Vaak heb ik een snedige tweet bij zo’n persconferentie. Nu schiet me niets te binnen, behalve dan dat deze poppenkast gewoon moet eindigen. Er is over ziekenhuisopnames en overlijdens niets speciaals aan de hand. Als de jeugd niet getest was, al helemaal niet,” verzucht spreker Hans van Tellingen.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws