Het klungelkabinet wil op 19 mei versoepelen,
maar kan 18 mei nog op de pauzeknop drukken
Maar er kan pas versoepeld worden als de ziekenhuis- en ic-instroom, gemiddeld genomen over zeven dagen, met 20 procent is gedaald ten opzichte van de piek van de derde golf. Het criteria van het Outbreak Management Team (OMT) In een aantal ziekenhuizen is de daling van 20% al wel bereikt, ook het aantal ic- opnames zijn licht gedaald. In de afgelopen 10 jaar heeft Rutte met zijn Rutte I, II en III alles kapot bezuinigd in de zorg
We zitten nu ruim een jaar met deze corona, en een coronabeleid die kant of wal raken en die nergens op waarheid berust.
Rutte had in het afgelopen jaar ook de zorg een financiële injectie kunnen geven, in plaats voor 900 miljoen aan tests die niet deugen.
Toch houd Rutte nog een slag om de arm, wanneer de daling niet doorzet kan het klungelkabinet maandag op de pauzeknop drukken. Maar dat hangt volgens Rutte niet af van “een procent meer of minder”.
De ondoordachte en simpele overheid probeert met maatregelen het coronavirus tegen te gaan.
Het is alweer de 32e corona persconferentie van het demissionair premier Rutte en faalminister Hugo de Jonge om het volk voor te liegen over het coronavirus die er niet is. De Nederlandse bevolking wordt bij elke conferentie bang gemaakt. Maar goed, de versoepelingen zijn wel onder voorbehoud.
Vooraf aan de nieuwe maatregelen noemt Rutte 3 zaken die de afgelopen tijd zijn opgevallen:
  • Horecaondernemers en winkeliers doen hun best (beter dan het kabinet) om alles goed te organiseren en mensen houden zich goed aan de regels. Dat verdient volgens Rutte een compliment.
  • Mensen gaan erop uit en soms wordt het te druk om 1,5 meter afstand te houden. Vooral in winkelstraten.
  • Er zijn onder Nederlanders meer zorgen over het virus (griep) en twijfels of meer versoepelen wel mogelijk is. Aan de ene kant is er grote behoefte om meer te doen, maar aan de andere kant grote zorgen of dat ook kan. Dat leeft ook bij het (faal)kabinet. De clusters besmettingen (vooral in Amsterdam) die zijn ontstaan bij Koningsdag tonen het dilemma bij het al dan niet versoepelen van de coronamaatregelen.
Stap 2 openingsplan

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws