De Nederlandse bevolking staat niet
te springen voor een prikkie.
Er waren de afgelopen week niet genoeg mensen die een coronaprik wilden komen halen. Dat is de verklaring van het RIVM voor het niet halen van het doel van ruim 400.000 inentingen. Van de 100.000 beschikbare afspraken zouden er afgelopen week maar 36.000 zijn geboekt.
Vanmiddag plaatste Adam Cohen op social media een foto die hij in het vaccinatiecentrum in Alphen had gemaakt. “We hebben nog wel wat capaciteit over om te prikken,” schreef hij bij de foto, die een zo goed als lege hal toont.

“De mensen staan te springen om zich te laten vaccineren! Het is namelijk geheel risicovrij en beschermt je permanent tegen het intens dodelijke killervirus (met een mortaliteit van 0,23% – dezelfde mortaliteit als de griep)!” reageerde FVD-voorman Thierry Baudet sarcastisch.

Vaccinatie-coördinator Van Delden zei dat het probleem vooral zit bij het coronavaccin van AstraZeneca. Wat volgens hem ook niet geholpen heeft, is de lange wachttijd bij het callcenter voor een prikafspraak.
Dus er belden weinig mensen, maar ze stonden wel lange tijd in de wacht.
Student Tijmen Evers, die bij de vaccinatielijn werkt, schetst een heel ander beeld. Op voorhand zegt hij erbij: “Als ik hierom word ontslagen, het zij zo. Ik ben een beetje klaar met mijn mond houden. Ik wil ook gewoon mijn werk doen.”
De hele dag geen telefoontjes

“Ik zit al bijna een uur zonder telefoontjes bij de vaccinatielijn,” schrijft hij op social media. “Verschillende collega’s vertelden me dat zij eigenlijk al de hele dag geen telefoontjes krijgen. Vorige week maandag zaten we nog met wachtrijen van 200.” Even later: “Het is 17.45 uur en ik heb pauze. Aantal bellers tot nu toe: 0!”
Uiteindelijk kreeg hij zijn eerste telefoontje: “Tijdelijk geschorst en er wordt onderzoek gedaan! Wellicht dus dat mijn Twitter binnenkort weg is.” Coronaminister Hugo de Jonge maakte zojuist bekend dat het aantal priklocaties van 80 naar 120 gaat. “Overcapaciteit dus, bewust. Een geoliede machine.”
Hoelang gaan we nog door met deze onzin!

Door admin

2 gedachte over “Nederlander huiverig voor coronaprik”
  1. De hoax van 2020 is het en de politiek zijn vrijwel allemaal leugenaar,samen met de lamestreammedia.Dat de media leugens taan te verkondigen wist ik al heel lang.Ik kijk geen TV meer.Nederland behoort nu tot een communistiche bolwerk voor het klootjevolk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws