Mondluiers schadelijk voor de volksgezondheid
Kamervragen over mondluiers: ‘Overweldigend bewijs dat
ze op alle fronten schadelijk zijn!’
Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) stelde RIVM-baas Jaap van Dissel donderdag tijdens de technische briefing over het coronavirus een vraag over mondkapjes. “Is het nu – gezien de stand van het onderzoek – nog te verdedigen dat we die mondkapjes blijven dragen?” vroeg hij.
Schadelijke effecten
Hij verwees naar onderzoek waaruit blijkt dat het dragen van de maskers schadelijke gezondheidseffecten heeft. Naast lichamelijke zijn er ook psychische effectenvolgens Van Houwelingen. Van Dissel zei zelf al dat er nauwelijks positieve effecten zijn. “Moeten we nu niet stoppen met die mondkapjes?”
De RIVM-baas wees erop dat de kapjes onderdeel zijn van het stappenplan waarbij gekeken zal worden ‘waarmee je daar weer mee kunt stoppen als we een stuk verder zijn’. Het schrappen van de mondkapjesplicht zal zeker niet één van de eerste stappen zijn, zei hij.
Van Dissel ontwijkt de vraag
Twitteraar ‘Reomretsoo’ vond zijn reactie nogal curieus. “Van Dissel ontwijkt de vraag en geeft eigenlijk geen antwoord, terwijl je hem extreem druk met zijn duimen ziet draaien. Op een volgende vraag van een Kamerlid is hij weer de rust zelve.” “Van Dissel gelooft denk ik zelf ook niet in de effectiviteit van die mondluiers,” reageerde Van Houwelingen. “Bewijs dat ze op alle fronten schadelijk zijn en mogelijk zelfs het virus helpen verspreiden, is inmiddels overweldigend. We gaan hier Kamervragen over stellen!”
Misleidende informatie
Begin dit jaar misleidde Van Dissel de Tweede Kamer over dit onderwerp. Hij liet een grafiek zien waaruit een zeer minimaal positief effect van mondkapjes zou blijken. In het wetenschappelijke artikel waar hij zich op baseerde, toont dezelfde grafiek echter een negatief effect. Met andere woorden: het artikel laat zien dat mondkapjes per saldo leiden tot méér besmettingen.

Van Dissel gelooft denk ik zelf ook niet in de effectiviteit van die mondluiers. Bewijs dat ze op alle fronten (lichamelijk, psychisch en milieu) schadelijk zijn en mogelijks zelfs het virus helpen (!) verspreiden is inmiddels overweldigend. We gaan hier Kamervragen over stellen!

China waarschuwt tegen gebruik van mondkapjes
Mondkapjes uit China nu voorzien van waarschuwing: bieden geen bescherming tegen Corona en kunnen “kanker, geboorteafwijkingen en andere schade aan de voortplanting veroorzaken”
Waarschuwing op verpakking
In China gemaakte mondkapjes zijn nu voorzien van een waarschuwing, waarin duidelijk wordt gemaakt dat zij geen bescherming bieden tegen corona, en “kanker, geboorteafwijkingen en andere schade aan de voortplanting kunnen veroorzaken”.
Mondkapjes zijn nutteloos tegen COVID-19 en kunnen zelfs leiden tot verslechtering van de gezondheid en vroegtijdige dood!
”Gedwongen om een masker te dragen, maar niet om te zwijgen.”

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws