Burgemeester Halsema krijgt kritiek na

politieoptreden Museumplein: ‘Meten met twee maten’

Bitch-Femke Halsema

Amsterdam: Museumplein

Zondag (17 januari) demonstreerden duizenden mensen op het Museumplein in Amsterdam tegen het coronabeleid. Burgemeester Femke Halsema (Groen Links) liet de politie, die in groten getale aanwezig was, het plein schoonvegen. Daarbij werden honden en waterkanonnen ingezet.

“Vanwege het gevaar voor de volksgezondheid is het van belang dat iedereen zich aan de geldende maatregelen houdt. De aanwezige demonstranten doen dit niet,” aldus de gemeente Amsterdam. Afgelopen jaar, ook in coronatijd, mocht een Black Lives Matter-demonstratie wel doorgaan in Amsterdam. Sterker nog: burgemeester Halsema liep zelf mee.

Hieruit blijkt dat de burgemeester van Amsterdam met twee maten meet. Dit leidt op social media tot vele verontwaardigde reacties. “Weet je nog dat Femke zei dat ze niet heeft ingegrepen tijdens die BLM-demo op de Dam, omdat ‘ze bang was dat het dan uit de hand zou lopen’? Om precies dezelfde reden heeft ze gister juist wél ingegrepen zodat die demonstranten dan negatief geframed konden worden,” schrijft Davina.

Geen strobreed in de weg gelegd
Statenlid Martin Bos (FVD) zegt: “Top dat protest tegen de idiote lockdown. Zonder goede gronden heeft Halsema (GroenLinks) de betoging verboden. Schande! Meten met twee maten ook. Haar vriendjes van Black Lives Matter heeft ze geen strobreed in de weg gelegd.”

“Vrijwel iedereen is het erover eens dat Halsema totaal niet functioneert als burgemeester van Amsterdam. Maar dat zij nu zo ver gaat om demonstraties te verhinderen die haar – louter en alleen – om politieke redenen niet aanstaan is schandalig,” vervolgt hij.
Zwanenzang
Ondernemer Hans van Tellingen denkt dat dit de zwanenzang van Halsema zal zijn als burgemeester. “Van een aantal mensen heb ik begrepen dat de demonstratie op het Museumplein – met vele duizenden mensen, veel ouders met kinderen – met grof geschut is schoongeveegd. Terwijl de burgemeester zélf meeliep met de BLM-demo.”
Annabel Nanninga haalt uit: “Maar GroenLinks ging bijna huilen toen wij voorstelden bij de blokkades van Extinction Rebellion, die de hele stad verlamden, een waterkanon paraat te houden.” Journalist Joost Niemoller: “Deze demonstranten zijn niet van de politieke kleur van deze ongekozen burgemeester.
En dan dit:

Geen 1,5 meter regelPolitie mag lekker een broodje eten na de confrontatie met de demonstranten op het Museumplein. En de horeca moet op een houtje op bijten.


Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws