Longarts kritisch op vaccinatiepaspoort: ‘1 jaar geleden
was je nog een wappie als je dit toekomstscenario schetste’
Deze zomer kunnen we op vakantie gaan met een vaccinatiepaspoort, als het aan het kabinet ligt. Het bewijs gaat waarschijnlijk ook binnen Nederland gelden om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld theaters en sportwedstrijden.
Wappies krijgen gelijk
Longarts David Prins uitte op Bevrijdingsdag op LinkedIn kritiek op de plannen. “Eén jaar geleden was je nog een wappie als je dit toekomstscenario schetste. Helaas hadden velen gelijk. Niet vreemd,” schreef hij, toevoegende dat hij tegen een bewijs is om aan te tonen dat je een brave burger bent die geen risico vormt voor de ander.
“Deze manier van vrijheden terugkopen is niet mijn manier. Deze tweedeling komt de samenleving niet ten goede.” Prins voegde toe dat mensen die jong en gezond zijn en vertrouwen op hun eigen afweer, mensen die concluderen dat asymptomatisch testen geen medisch fundament heeft en mensen die nog geen corona hebben gehad straks ‘dikke pech’ hebben: “Geen paspoort, geen toegang. Welkom in het nieuwe normaal.”
Waanzin ten top
Neuroloog Jan Bonte reageert: “Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Het is de waanzin ten top dat het ooit zo ver heeft kunnen komen.” Al snel bleek dat het LinkedIn-account van Prins was verdwenen. “Hij was de eerste die zich, begin 2020, uitsprak en kreeg half Nederland over zich heen. Nu schijnt hij van LinkedIn verbannen te zijn,” merkt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons op.
Prins schrok toen zorgminister Hugo de Jonge een jaar geleden zei dat ‘het wachten is op een vaccin tot we terug kunnen naar de normale samenleving’. “Moeten we het normaal vinden dat er zoveel censuur wordt toegepast op social media rondom corona? En moeten we Bill Gates nomineren voor de Nobelprijs of kijken we hier naar een ongekende belangenverstrengeling?” vroeg de arts in een videoboodschap.
“Vaccins kunnen hele mooie dingen doen, maar ze kunnen ook echt schade aanrichten. Dat is in het verleden meermaals gebleken.” Prins verwees naar het vaccin tegen de Mexicaanse griep. Een aantal mensen kreeg na inenting de slaapziekte narcolepsie.
Bill Gates beheerst eigenlijk de hele keten
De longarts zei verder dat de Bill & Melinda Gates Foundation de grootste financier van de WHO is. De stichting geeft ook veel geld aan de grote media en investeert in fabrieken om coronavaccins te maken. “Bill Gates, een man die nul achtergrond in de geneeskunde of virologie heeft, beheerst eigenlijk de hele keten. Hij geeft de WHO geld, roept het beleid en maakt ondertussen de vaccins.”
Prins zei bang te zijn dat er secundaire belangen spelen bij het oplossen van de coronacrisis. Zijn videoboodschap veroorzaakte veel ophef, waarna de arts besloot om ‘zich even af te sluiten op social media’.

Door admin

Een gedachte over “Longarts kritisch op vaccinatiepaspoort”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws