‘Ook het kabinet-Rutte zaait corona-angst.
Dit moet stoppen’
De Duitse regering heeft vorig jaar samen met verschillende wetenschappers aan een strategie gewerkt om de angst voor corona te vergroten en zo begrip voor ingrijpende coronamaatregelen te kweken, meldt de krant Die Welt. Het kabinet zette het Duitse RIVM onder druk om de situatie ernstiger voor te stellen dan hij is en verregaande maatregelen te kunnen treffen.
ANGST ZAAIERS
‘Worstcasescenario’s’
Mailwisselingen laten zien dat wetenschappers werd gevraagd om ‘worstcasescenario’s’. Ook werd ‘onderhandeld’ over het mogelijke dodental dat genoemd zou kunnen worden. Daarnaast werd voorgesteld om beelden te tonen van mensen die in ademnood sterven.
Veel mensen vragen zich nu af of dit ook in Nederland is gebeurd. Het kwam dinsdag ter sprake tijdens het debat over de avondklok. Kamerlid Henk Krol vroeg Rutte: “Wat vindt de minister-president van wat er in Duitsland gebeurt? Kan hij ons verzekeren dat zoiets in Nederland niet het geval zal zijn?”
Het kabinet-Rutte doet hier eigenlijk niets anders
“Zoiets doet zich in Nederland niet voor, als zoiets zich al voordoet in Duitsland. Dat weet ik niet, maar in ieder geval doet zoiets zich in Nederland niet voor,” reageerde Rutte. “Dan hoop ik dat de geschiedenis u in de toekomst gelijk zal geven,” voegde Krol toe.
Ook Kamerlid Kuzu (Denk) zag in het nieuws dat het Duitse kabinet wetenschappers inschakelde om corona-angst in te boezemen. “Het zou me niet verbazen als dat ook in Nederland gebeurt. We mogen mensen in dit land niet onnodig angst inboezemen, maar het kabinet-Rutte doet hier eigenlijk niets anders. Dit moet stoppen,” benadrukte hij.
Zwarte scenario’s
Maurice de Hond schrijft op zijn website dat het RIVM, Jaap van Dissel en de leden van het OMT uit zichzelf al corona-angst zaaien. “Vanaf het begin kwam Van Dissel met scenario’s die een stuk zwarter waren dan die waar je op basis van een goede analyse van de wereldwijd beschikbare data op uit zou komen. Met cijfers die velen in Nederland angst aanjoegen en die het land rijp maakten om welke maatregel dan ook te accepteren,” zegt hij.
Rutte en De Jonge geven die zwarte scenario’s tijdens de persconferenties als een vorm van zekerheid door, en kondigen nieuwe maatregelen aan of verlengen de oude, aldus De Hond. “Als de cijfers in werkelijkheid bij lange na niet overeenkomen met wat men had voorspeld, dan is dat natuurlijk aan die maatregelen te danken.” Hij spreekt van een ‘model-dictatuur’.
STEM 17 MAART NEDERLAND VRIJ !!

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws