Hij maakt er alwéér bende van: vergeet RIVM en GGD in te lichten over vaccineren per 4 januari, ook Gerard Joling is klaar met Hugo de Jonge
Hugo de Jonge (CDA) is een prutser
Hugo de Jonge
‘Wat weet hij er gvd van?’
Gerard Joling
Een nieuwe dag, een nieuwe faalactie CDA- minister Hugo de Jonge. Gisteren bleek dat zijn gebrek aan visie en kunde er in het voorjaar toe leidde dat er zo weinig coronatestcapaciteit was, en eerder deze week bleek al dat de CDA’er geen idee heeft hoe hij het megavaccinatieprogramma moet beginnen dat Nederland nu te wachten staat.

Vandaag komt daar een nieuwe faalactie bij: want De Jonge twitterde heel optimistisch dat het er naar uitziet dat ons land op 4 januari kan gaan beginnen met het toedienen van de eerste coronavaccins. “Het vaccin is binnen handbereik en daarmee staan we aan de vooravond van een nieuwe fase in de crisis,” jubelde de van de ene puinhoop naar de volgende rollende minister.

Alleen:
niemand weet waar die datum van 4 januari vandaan komt. Degenen die al die vaccinaties straks moeten gaan uitvoeren nog het minst van allemaal:

“[GGD-directeur] Jeurissen is verrast, op z’n zachtst gezegd. ‘RIVM, GGD, huisartsen en artsen van verpleeghuizen en instellingen werken nauw samen bij de voorbereidingen’, schrijft De Jonge. Hoe kan het dan dat zij nog van niks weet? Hoe kan het dat er vandaag nog een landelijk GGD-overleg over vaccineren was, waarin de datum van 4 januari niet eens is genoemd?
Gerard Joling kan zich totaal niet vinden in de horecasluiting. Hij vindt minister Hugo de Jonge ook niet deskundig genoeg om daarover te beslissen. Dat heeft hij zondagavond gezegd in RTL Boulevard.
Vanwege de coronapandemie moeten restaurants hun deuren nog steeds gesloten te houden. Waar mensen elkaar in winkels vooral vluchtig passeren, zitten ze in horeca langdurig dicht bij elkaar in dezelfde ruimtes en dat brengt een groter besmettingsrisico met zich mee, is de gedachte. Wat een onzin, vindt RTL 4-ster Gerard Joling.
Hugo de Jonge is leraar Engels
Het is echt onzin dat de horeca niet open zou kunnen, weet Gerard. “De horeca ook: natúúrlijk kun je een restaurant open gooien. Dan heb je een minister De Jonge die iedere keer heel leuk met z’n mondkapje dingen zegt, waarvan ik denk: jij bent uiteindelijk gewoon maar een leraar Engels, wat weet je er godverdomme allemaal van? Maar de hele economie gaat wel naar de tyfus.”
Gerard had corona
Zelf onthult Gerard en passant ook corona te hebben gehad, al vielen de bijwerkingen bij hem heel erg mee. “Ik heb het ook gehad, zeven weken geleden. Ik ben niet eens ziek geweest. Ik ben een dag aan de dunne geweest. Ik heb geen koorts gehad en ik was mijn smaak ook niet kwijt.”

Heeft hij zich wel gehouden aan de coronaquarantaine? “Ik ben wel tien dagen binnen gebleven. Ik maak me daar niet zo druk om.”
U kunt het interview met Gerard Joling bekijken
Altijd fijn hè? Zo’n minister die zelf van toeten noch blazen weet, maar wel z’n eigen mensen zo voor de bus gooit. Wat mij betreft heeft De Jonge dan ook geen behoefte aan een anti-COVID19-spuit, maar aan een hele grote snuit.
Je weet wel: eentje die z’n geflopte ministerschap in één keer kan uitblazen.

Eigenlijk bestaat het hele kabinet Rutte uit onbekwame personen!

Door admin

Een gedachte over “Hugo de Jonge onbekwaam”
  1. […] Blunders Hugo de Jonge Het is echt ronduit beschamend hoe er in Nederland met de coronacrisis wordt omgegaan. Eind december trokken de veiligheidsregio’s Groningen en Twente al aan de bel omdat ze de aanhoudende toestroom van coronapatiënten niet meer aankonden. Ze riepen om hulp van Defensie en die ontvingen ze liever nog vandaag dan morgen. Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland sloot zich ook snel aan bij die oproep, en er dreigden nog meer regio’s te volgen, waaronder nu dus Gelderland-Midden (Ede). Het verzoek werd voor de eerstgenoemde regio’s ingewilligd, vrij snel ook, maar het ziekenhuis in Ede heeft dus gewoon dikke vette pech. Niet omdat Defensie al het personeel al heeft toegezegd aan andere veiligheidsregio’s, maar puur omdat ziekenhuizen “geen prioriteit” hebben aldus Hugo de Jonge’s ministerie. Groningen en Twente riepen namelijk hulp in voor verzorgingstehuizen, en dát kan dan weer wel: […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws