RIVM slaat de plank gigantisch mis: 
veel minder besmettingen met ‘Britse variant’
coronabeleid was onnodig streng
Onzorgvuldige geroeptoeter RIVM
Het kabinet zegt nu al weken dat de avondklok gehandhaafd moet worden, omdat de nieuwe Britse variant van het coronavirus flink om zich heen aan het slaan is. Jawel, het aandeel van die mutatie zou razendsnel toenemen! Er komt daardoor een enorme derde golf aan! De samenleving moet op slot! Niemand ’s avonds de deur uit! Maar wat blijkt? Het valt eigenlijk allemaal nogal mee. Nogal een ‘lol, oeps’, ja.
Uit steekproeven van het RIVM blijkt momenteel dat de Britse, besmettelijkere variant van Covid-19 veel minder voorkomt in Nederland dan tot dusverre steeds werd aangenomen. Deze dataverzamelingen hebben het RIVM zelf gedwongen om de voorspellingen over de verspreiding van de mutatie bij te stellen. Naar beneden dus, en behoorlijk flink ook.

Het AD legt uit
Het wordt dus steeds bijgesteld ‒ en steeds weer in dezelfde richting. Namelijk naar beneden. Maar in de tussentijd worden die schattingen wel steeds gebruikt om draconische maatregelen te verdedigen, zoals de avondklok, sluitingen van scholen en zelfs de faillissementen van hele bedrijfstakken.
Zelfs het AD valt daarover: “Twee derde of minder dan de helft: het is nogal een verschil. Anders gesteld: de Britse variant rukt in de praktijk minder hard op dan het kabinet ons voorspiegelde. Het waren juist die eerdere voorspellingen die mede tot een verlenging van de strenge lockdown leidden,” schrijft de krant.
Goh. Ja. Dat is nogal een verschil en ja, dat is inderdaad belangrijk omdat die eerdere voorspellingen gebruikt werden om de coronadictatuur te verdedigen.
Chantal Reusken, topexpert virologie bij het RIVM, geeft óók toe tegen het AD dat er geen sprake is van een toename, maar van een afvlakking. “De meest recente cijfers zijn dus nog voorlopig, maar het is nauwelijks nog een stijging te noemen, inderdaad. We zoeken op dit moment uit hoe dat kan. Stokt het aantal besmettingen met de Britse variant echt, of is er een andere oorzaak?”
Mevrouw de RIVM-wetenschapper heeft ook nog het volgende te zeggen op de opmerking dat als de cijfers van nu wel kloppen, het harde ingrijpen misschien niet nodig was:
Ha, ha, ja! Inderdaad! “Hopelijk” hebben jullie mensen nodeloos ’s avonds opgesloten in huis en kinderen nog dieper een depressie ingejaagd! Ja, dat zou nog eens ‘goed’ nieuws zijn, hè?
Dit zijn de mensen die het beleid bepalen en dit is hoe ze denken. Ze denken werkelijk dat het beter is om alle vrijheden op te offeren dan om een ‘risico’ te nemen met de besmettingscijfers. De R0 ‒ dat is het enige waar ze mee bezig zijn. De rest interesseert ze helemaal niets, of de maatschappij nu verpietert of niet. Bedankt dus maar weer, RIVM, voor dat onzorgvuldige geroeptoeter over die snelverspreidende en ultrabesmettelijke Britse variant. Wát een feest was dat!

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws