Voor het kabinet gelden andere coronaregels
dan voor de rest van Nederland
Dinsdag 25 maart werd bekend dat Kajsa Ollongren (D66) positief is getest op het coronavirus. Ze zou dinsdag samen met Annemarie Jorritsma (VVD) partijleiders Rutte en Kaag van de VVD en D66 ontvangen. Die afspraken zijn geannuleerd. Ollongren was al in het Tweede Kamergebouw aanwezig. Kort voor de geplande afspraak vertrok ze.
Verkennen gestopt
Overigens hebben verkenners Jorritsma en Ollongren hun werkzaamheden per direct gestopt nadat er een foto naar buiten was gekomen van Ollongren waarop gespreksnotities te zien zijn die betrekking hebben op de formatie.
Afgelopen maandag liet staatssecretaris Mona Keijzer weten dat ze positief was getest op corona. “Ha, dus Ollongren was in de buurt van de besmette Keijzer, desondanks bleef ze gewoon werken. En nu blijkt ze ook het virus te hebben. Goed signaal naar de mensen,” twittert schrijver en columnist Özcan Akyol.
Wappie Rutte
Jorritsma heeft aangekondigd niet in quarantaine te gaan. Wel laat ze zich over vijf dagen testen. Ze zei dat ‘iedereen zich aan de regels hield bij de gesprekken afgelopen week’.
Demissionair premier Rutte liet zich gisteren testen op het coronavirus, maar toch was hij die dag aan het werk op het Binnenhof. De meeste mensen die zijn getest op corona moeten thuisblijven tot de uitslag, Wappie Rutte niet.
De officiële reden daarvoor is dat de premier en Keijzer bij de ministerraad op minstens 1,5 meter van elkaar zitten en daarom viel de gebeurtenis in de derde categorie contacten die het RIVM onderscheidt: de ‘overige contacten’. Daarbij hoef je niet in thuisquarantaine.
Draagvlak
Radioloog Alexander van Straten vat de coronaregels samen:
Eerder liet coronaminister De Jonge zich zonder mondkapje fotograferen in een winkel.
Daarnaast is minister Wopke Hoekstra samen met Sven Kramer op de gevoelige plaat vastgelegd in de schaatshal.
“Dit is zo slecht voor het draagvlak dat toch al enorm afbrokkelt,” verzucht Van Straten.
Wat! Met twee maten meten.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws