JENSEN is een Nederlands praatprogramma.
Dat wordt gepresenteerd door Robert Jensen. In het programma zijn interviews te zien met beroemdheden, politici en opmerkelijke personen (uit het publiek) en worden er komische monologen gehouden door de presentator.
Presentator Robert Jensen ontvangt bekende en onbekende Nederlanders in de studio voor een komisch en gezellig gesprek. Spraakmakende gasten waren onder anderen Kim Holland, Kelly van der Veer, Gerard Joling, Ali B, Henk Westbroek en Pim Fortuyn. Daarnaast waren er regelmatig muziekoptredens van (inter)nationaal bekende artiesten.
Jensen wilde het programma politieker maken en vooral een rechtser geluid laten horen. Dit omdat hij vond dat alle NPO-praatprogramma’s en RTL Late Night meestal naar links overhelden. Jensen ontving in het programma onder anderen rechtse denkers als Nigel Farage, Theo Hiddema, Pete Hoekstra en PVV-leider Geert Wilders. Ook ontving hij Peter R. de Vries. Dit programma stopte per 23 april 2019 wegens te lage kijkcijfers. Robert Jensen trok dit zelf in twijfel en stelde dat de show moest eindigen door het ‘niet-linkse’ geluid dat hij liet horen. In de laatste aflevering van JENSEN was FvD-leider Thierry Baudet te gast en trok het programma 122.000 kijkers.
RTL liegt volgens Robert Jensen (46) over het einde van zijn talkshow. Volgens de presentator is het ‘een pure leugen’ dat JENSEN sneuvelde als gevolg van te lage kijkcijfers. Jensen stelde in Business Class dat het einde te maken had met het niet-linkse geluid dat hij liet horen.
,,Tegen mij zeiden ze dat het niet het programma was dat ze wilden maken, met die politieke kleur”, zei Robert tegen Harry Mens. ,,Naar buiten toe zeiden ze dat het te weinig kijkers had. Maar dat is een pure leugen.”
De show, die in oktober startte met 322.000 kijkers, maar daarna wegzakte tot onder de 100.000, scoorde volgens Robert Jensen gemiddeld beter dan andere programma’s op RTL 5. ,,Dus dat was het niet. Ik deed een niet-linkse talkshow, een niet-links geluid en voor de establishment-media mag dat eigenlijk gewoon niet, dat kan niet.”
RTL loofde eerder de ‘uitgesproken persoonlijkheid’ van Jensen, maar verklaarde in april dat het aantal kijkers hem de das om heeft gedaan. ,,De uitgesproken persoonlijkheid van Robert Jensen paste bij de doelgroep van RTL 5 en hij had een trouwe schare fans opgebouwd, maar de groep fans was niet groot genoeg om de show na de zomer terug te laten keren”, zei een woordvoerster van de zender toentertijd.
Ook de 46-jarige Jensen was aanvankelijk zeer te spreken over de samenwerking. ,,Het waren fantastische gesprekken”, zei de presentator, die zijn plan ook bij de NPO had gepitcht, eerder over zijn afspraken met RTL. De publieke omroep vond zijn ‘niet-linkse talkshow te gevaarlijk’, vertelde Robert vorig najaar aan BuzzE. ,,Zij willen hun eigen geluid blijven uitstralen. RTL staat veel meer open voor een ander geluid.’’
JENSEN GAAT DOOR!
Bij de lancering van het politieke praatprogramma in november 2018 werd ook gestart met de politiek georiënteerde Jensen Podcast. Na het stoppen van het programma JENSEN op de televisie bij RTL maakte het een terugkeer op het internet via YouTube. Met het online praatprogramma en de podcast stapte Jensen van televisie volledig over naar het internet, waar hij een multimediaplatform opzette onder de naam Jensen.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws