Europese Unie wil einde maken aan ons pensioenstelsel
Europese regeltjes
Brussel versterkt zijn greep op het enorme bedrag aan Nederlandse pensioengelden: € 1400 miljard! Dit geld was bestemd voor onze oude dag. Nederlanders hebben het eigenhandig verdiend: met zuinigheid en vlijt. Maar als de Europese Unie een transferunie wordt, verdwijnen uw en mijn pensioen in een anoniem Europees fonds. Gratis geld van iedereen en voor iedereen! De nekslag dreigt nu te komen van het Europese Hof. .
Dat wil een eind aan ons pensioenstelsel maken. Terwijl het als het beste ter wereld te boek staat. Alleen omdat het niet volgens de Europese regeltjes is! Hoogleraren pensioenrecht luiden de noodklok in Trouw. Als Nederland niet goed uitkijkt, dreigt “een compleet verbod”.
En wat kopt Trouw vandaag? “Korting dreigt op 8 miljoen pensioenen”. We mogen dit niet laten gebeuren. Onze pensioenen zijn van ons. Teken daarom vandaag nog de petitie aan president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank. Vraag hem alles in te het werk te stellen om ons pensioenstelsel veilig te stellen tegen Brussel. Red onze pensioenen. Teken de petitie! Dat de EU verlekkerd in onze richting kijkt, hoeft niet te verbazen. Dankzij het degelijke Nederlandse pensioenstelsel maken onze pensioenen inmiddels de helft van de pensioengelden binnen Europa uit: € 1400 miljard! Van dat bedrag komt ieder van ons een stukje toe. We hebben het zelf gespaard. Het is ons eigendom.
De Berlijnse Muur viel in 1989. Maar communistische ideeën leven onder de EU-elite door: geen respect voor privé-eigendom. Bovendien is de Europese Unie een elitair prestigeproject, dat chronisch om geld verlegen zit. De EU invloed geven op onze pensioengelden is de kat op het spek binden.
Bedenk dat de EU in de landen bij de Middellandse Zee, met name Griekenland, de zaak economisch al volledig uit de hand heeft laten lopen. Frankrijk staat er evenmin goed voor. Moeten Nederlandse pensioenbetalers de rekening betalen van dat geblunder? President Macron van Frankrijk kijkt om zich heen hoe hij zijn tekorten kan aanvullen, zonder zelf de buikriem aan te hoeven halen.
De Europese Unie ziet op haar beurt mogelijkheden om haar macht in de lidstaten verder uit te breiden. Wat is dan gemakkelijker voor de EU en Macron om samen een beroep te doen op economische ‘solidariteit’ in het kader van een ‘transferunie’? Nederland wordt zo de pinautomaat van Frankrijk en andere Zuid-Europese landen, waarschuwt EU-kenner Derk Jan Eppink. Want ‘transferunie’ wil niets anders zeggen dan: een unie waarin geld van land A naar land B vloeit, zoals water tussen communicerende vaten.
Voor wie aan privébezit weinig betekenis toekent, is dat een kleine stap. Bij tekorten bovendien een voor de hand liggende. Maar concreet betekent het dat de EU ons van onze rechtmatige oudedagsvoorziening berooft! Bovendien wordt het eigenlijke probleem van verspilling en schulden maken niet opgelost, maar juist aangemoedigd: zodat het privé-eigendom nóg meer onder druk komt te staan. Laten we iedere twijfel wegnemen wat elke Nederlander van de wettige toezichthouder op onze pensioenen verwacht: dat hij die absoluut veilig stelt! Teken daarom vandaag nog de petitie aan Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank. We moeten van ons laten horen. Anders gaat het allemaal gewoon zijn gang en staan we dadelijk voor een voldongen feit.
Het gaat erom ons eigendom veilig te stellen. “Privé-eigendom wordt steeds meer voorgesteld als een voorrecht waar alleen zelfzuchtige mensen aan gehecht blijven”, zegt de Braziliaanse denker Plinio Corrêa de Oliveira. Voor gewone mensen zoals u en ik, is eigendom echter de vrucht van onze eigen inspanningen. En als we erven, het resultaat van de arbeid van onze ouders. Niemand anders mag over onze pensioenen beschikken dan wijzelf. Dat is het wezen van eigendom. Eigendom beschermt ons tegen een tirannie van de staat. Het is de basis van een veilige en geordende samenleving.
Bedenk hoe een pensioen ontstaat: stukjes loon die apart gezet worden voor later. We verdienen het zelf bij elkaar. Het is de uitkomst van de traditionele Nederlandse spaarzin. “Eigendom wegnemen is loon wegnemen en dus de arbeider in slavernij voeren”, oordeelde dezelfde denker. Alleen een slaaf werkt zonder loon. Voor zover we ons pensioen zelf hebben opgebouwd, heeft geen enkele instantie het recht daar aan te komen. Onze pensioenen zijn geen appeltjes voor andermans dorst.
De grootste spaarpot van Nederland moet door Nederland gecontroleerd worden, niet door Brussel”, waarschuwt Pieter Omtzigt. Hij geldt als de pensioenspecialist van de Tweede Kamer.
STEM 17 MAART NEDERLAND VRIJ!!

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws