Bange Grapperhaus vreest horeca-revolte: 
wil met ondernemers om tafel om
openen terrassen te bespreken
Het tijdelijk openen van de terrassen heeft blijkbaar effect gehad! Justitieminister Ferd Grapperhaus wil samen met horecaondernemers tot een plan komen om straks de terrassen en misschien zelfs de restaurants ook weer te openen. Hij wil samen met branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een tijdspad en doelstellingen gaan bespreken.
Grapperhaus begint eindelijk door te krijgen hoe groot de onvrede onder de horeca-ondernemers daadwerkelijk is. Nu doet hij een poging om de angel eruit te halen, voordat er nog meer openlijk verzet tegen de corona-maatregelen komt. En dus wil de CDA-bewindsman snel gaan praten met restaurants en cafés om te zorgen dat er geen openlijke revolte losbarst, zo meldt Reformatorisch dagblad
De vraag is alleen of er ook iets concreets uit gaat komen. Grapperhaus kan namelijk wel een tijdspad en doelstellingen afspreken, maar de hoogte van het besmettingscijfer op een bepaalde datum laat zich moeilijk in een convenant tussen horecazaken en de minister dwingen. Het lijkt er dus op dat Grapperhaus de boel nog even probeert te sussen tot aan de verkiezingen door met een zoethoudertje te komen.
Kortom: de horeca heeft hier waarschijnlijk niet zoveel aan. Het zou enorm helpen als Grapperhaus één fundamentele waarheid gewoon onder ogen ziet: de kans op besmetting in de buitenlucht is al praktisch nihil, dus met het wat verder uit elkaar zetten van tafeltjes en een veilige doorgang richting het toilet te waarborgen, kan je de terrassen gewoon heel eenvoudig coronaproof weer openen
En ach, er zullen vast nog een paar maatregelen nodig zijn, maar dan heb je ze wel ook direct helder voor de handhaving en weet iedereen waar die aan toe is. Kan prima, Grapperhaus! Alleen nog even de moed tonen om tegen de coronadictatuur van Rutte en De Jonge in te gaan. Kom op, je kan het!
STEM 17 MAART NEDERLAND VRIJ!!

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws