Het dimensioneer kabinet stelt

toch een avondklok in

Ondanks dat er veel tegenstand is.“wappie” Mark Rutte en
coronanaprutser  de Jonge kondigt Avondklok aan.

Avondklok is de schuld van Rob Jetten (D66). Door de draai van Jetten die vorige week nog fel tegen de draconische maatregel was is hij nu opeens wél voor te porren. Want er is heel veel ‘veranderd’. Wat? Nou niks. Het kabinet wil een avondklok en dus geeft Jetten het.
Doorgeslagen OMT pakt ons laatste beetje vrijheid af met avondklok: ‘Positief effect op besmettingen verwacht!’


21:00 uur tot 04:30 uur.
Hoe ziet de avondklok eruit
De avondklok gaat in tussen 21.00 en 04.30 uur. Het is dan verboden om tussen deze uren op straat aanwezig te zijn. De avondklok wordt ingesteld enkele dagen nadat de Tweede Kamer toestemming heeft gegeven. De klok geldt voor iedereen, zowel jong als oud. Moet je toch naar buiten dan heb je een eigen getekende verklaring bij je. Is er sprake van valsheid in geschrifte, dit is een misdrijf. Ben je voor werk op weg dan moet je een werkgeversverklaring kunnen tonen.

Beperking bezoekers thuis
Je mag thuis niet meer dan 1 bezoeker in huis hebben, dit houdt in dat je maar 1 persoon ouder dan 13 jaar mag ontvangen per dag. Dit om het aantal contacten te beperken. Deze maatregel gaat per direct in.
Begrafenissen gaan terug van 100 bezoekers naar 50 bezoekers. Deze maatregel gaat in vanaf vrijdag.

Dit mag wel!
  • In geval van een calamiteit;
  • Als uzelf, een hulpbehoevend persoon of een dier dringend (medische) hulp nodig heeft;
  • Als u van uw werkgever voor werk naar buiten moet;
  • Als u naar het buitenland reist of terugkeert naar Nederland;
  •  Als u onderweg bent in verband met een uitvaart en dit kunt aantonen;
  • Als u onderweg bent in verband met een oproep van een rechter, officier van justitie of bezwaar- of beroepschriftenzitting en dit kunt aantonen;
  • Als u een aangelijnde hond uitlaat. Dit doet u in uw eentje.
Of de maatregel daadwerkelijk wordt ingevoerd hangt af van de Tweede Kamer. Die moet toestemming geven of het daadwerkelijk gaat gebeuren. Het is de bedoeling dat mensen van hun werkgever een verklaring kunnen krijgen waarin staat dat echt op straat moeten zijn.
Mensen moeten daarnaast een eigen verklaring kunnen tonen waarin de reden staat van hun aanwezigheid op straat. De maatregel zal gelden tot 9 februari.
Vanaf 23 januari moeten reizigers vanuit landen met een hoog risico een sneltest doen. Deze wordt ingevoerd naast de negatieve PCR-test. Een reiziger moet daarnaast tien dagen in quarantaine. Zolang dit laatste niet is geregeld wordt er een vliegverbod ingesteld voor reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en een aantal landen in Zuid-Amerika.
Het kabinet is helemaal doorgeslagen, niets is onderbouwd.
“In het afgelopen jaar hebben we veel vrijheden moeten inleveren om het leven van een ander te redden en wij hebben het kabinet op hoofdlijnen altijd gesteund. Maar nu de cijfers er iedere dag beter uit zien en er zoveel twijfel is over een avondklok moeten we als liberalen aan de handrem trekken,” aldus JOVD-voorzitter Hilde Wendel.

En ze was nog niet klaar. Oh nee, ze werd veel harder: “De beleidsmakers beginnen steeds meer te lijken op IC-fetisjisten,” ging Wendel verder. “De overheid focust op niets anders dan de IC, terwijl de maximale capaciteit nog lang niet in zicht is. Tal van andere sectoren hebben de noodklok geluid, zoals de GGZ en het onderwijs. Deze worden net als de economie constant als ondergeschikt gezien.

“Een avondklok zal het laatste beetje sociale interactie uit de maatschappij slopen. Hierdoor verdwijnt de menselijke maat in het coronabeleid, om over de handhaafbaarheid nog maar niet te spreken. Mensen zitten al aan hun limiet, dit gaat te ver.”
Het slechte nieuws? De kans dat het kabinet zich hier iets van aantrekt is nihil. Die autocraten onder leiding van Rutte en De Jonge hebben besloten dat onze vrijheid helemaal moet verdwijnen in een achterlijke poging om een virus met sterftecijfer van 0,23% (internationaal) te verslaan. Al het andere moet daarvoor wijken. En ze doen het allemaal met een glimlach op het gezicht. Walgelijk!

Stem 17 maart Nederland vrij


Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws