Politieagent: ‘Demonstranten en tegenstanders
van het coronabeleid zijn vogelvrij verklaard’
De sneeuwbal is aan het rollen gebracht. Meer dan 60 politieagenten en ME’ers hebben zich gemeld bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie om misstanden binnen de organisatie aan de kaak te stellen, met name met betrekking tot de demonstraties tegen de coronamaatregelen. Inmiddels heeft zich ook een rechercheur gemeld.
Er is niets meer over van het vak
In een nieuw verhoor dat de commissie online heeft gezet, zegt een politieagent dat sinds de coronacrisis alle scrupules ten aanzien van geweld en omgang met burgers overboord zijn gezet. “Er is niets meer over van het vak. Dehumanisering is diep geworteld in de politieorganisatie.”
“Met de ontmenselijking van de zogenaamde ‘wappies’ is het inmiddels volledig geëscaleerd. De overheid ontmenselijkt demonstranten en tegenstanders van het beleid. Die ontmenselijking zet zich door in de maatschappij, dus ook binnen het korps,” verklaart de agent, die al 15 jaar in het vak zit.
Amateuristische boa’s, die in feite gelegaliseerd agentje spelen, beveiligers, die vaak een minimale opleiding hebben gehad, maar ook burgers zijn bevoegd mensen die bijvoorbeeld geen mondkapje dragen aan te houden middels een burgerarrest en geweld toe te passen, licht hij toe.
“Demonstranten en tegenstanders van het beleid zijn dus vogelvrij verklaard. Weet u wel wat dat betekent? We zijn in een soort cowboyland veranderd! Je bent als demonstrant, of wanneer je die maatregelen overtreedt, overgeleverd aan boa’s en burgers. En als er wel echte politieagenten bijgehaald worden, word je als burger vaak geconfronteerd met macho’s die volledig losgaan op je. En dat wordt vanuit de leiding van het korps gestimuleerd en goedgekeurd!” onthult de agent.
Hij voegt toe dat de goede agenten die geen geweld willen toepassen op onschuldige demonstranten en burgers die bijvoorbeeld geen mondkapje dragen, zich ziek melden of het korps verlaten.
“Ik pas ervoor om nog langer op te trekken met collega’s die vreedzame burgers mishandelen. Ik wil niet meer geassocieerd worden met een stelletje cowboys. Ik wil niet meer werken voor een leugenachtige organisatie en een onbetrouwbare overheid. Het geld op mijn loonstrookje stinkt,” zegt de politieagent, die psychiatrische hulp aangeboden heeft gekregen van de commissie.
“Het echte vak politieagent bestaat niet meer,” benadrukt hij. “We zijn cowboys in auto’s in plaats van op paarden. Behalve op demonstraties: daar zijn we cowboys op paarden die er geen moeite mee hebben met die paarden over burgers heen te walsen.”

Lees hier de volledige verklaring van de politieagent.
Mark Rutte die lijd aan dementie kan geen minister-president worden.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws