Wat nou pandemie? ‘De zorg is efficiënt gesloopt
en raakt al overbelast door een natte scheet
De situatie in de Nederlandse ziekenhuizen wordt steeds penibeler, schrijft het AD. De krant baseert zich op nieuwe cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Meer dan een derde van de ziekenhuizen zou er niet meer in slagen alle kritiek planbare zorg volgens de planning te leveren als gevolg van de toestroom van coronapatiënten.
De grens is bereikt
Tien intensivisten van Brabantse ziekenhuizen stuurden daarnaast een brandbrief aan demissionair minister Hugo de Jonge waarin ze schrijven dat de Nederlandse bevolking ‘niet lijkt te beseffen hoe dicht we ons momenteel bevinden bij het moment dat de grens van onze IC-capaciteit bereikt wordt’.
Vandaag is het aantal opgenomen coronapatiënten op ic’s gestegen met 17, dat is de grootste toename in twee weken tijd. Op zich is dat niet zo veel, maar omdat de regering de afgelopen jaren flink heeft bezuinigt op de zorg loopt men nu achter de feiten aan.
 De regering heeft 9,2 miljoen uitgegeven BD-sneltesten daar zouden ook de Ic-bedden mee kunnen worden uitgebreid.
Grootste en meest destructieve maffiasyndicaat
Is de situatie werkelijk zo nijpend? Journalist Melchior Meijer reageert: “In het voorjaar van 2013 mocht ik kijken op een IC. Er was een piek van mensen met ARDS. Zulke pieken komen en gaan. Als getij. De zorg is efficiënt gesloopt. Raakt al overbelast door een natte scheet.”
Toen vrijdag bekend werd dat de Europese Commissie een deal heeft gesloten met farmaceut Pfizer voor de levering van nog eens 1,8 miljard (!) vaccins, schreef Meijer dat het farmaco-medische conglomeraat ‘het grootste en meest destructieve maffiasyndicaat is dat ooit heeft bestaan’.
Er is geen pandemie, mensen
“Ik vermoedde dit toen ik over bagatellen als fraude in het statine-onderzoek schreef en aan de schandpaal ging. Dat de misdaad deze vormen kon krijgen… Onmogelijk. Not,” volgens de journalist.
Er klinkt bijval van columniste Ebru Umar. “Ik heb het wel gehad met dit sadistische experiment. Er is geen pandemie, mensen. De zorg is uitgekleed, dat is alles,” twittert ze.
“Die drukte in ziekenhuizen is niet de schuld van de doorsnee-Nederlander, maar van verzekeraars en ons uitgeklede zorgstelsel. Mensen die willen leven zijn niet de boosdoener. De overheid die het zorgstelsel blijft uitkleden wél.”

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws