De gebroken beloftes van Rutte
zijn bijna niet meer te tellen’
Het aantal beloftes dat demissionair premier Mark Rutte in de afgelopen 10 jaar heeft gebroken, is bijna niet meer te tellen. Er zijn er inmiddels zelfs een aantal beroemd geworden. Zo krijgen we nog 1000 euro van hem, zou er geen cent meer naar de Grieken gaan en er zou niet aan de hypotheekrente worden gesleuteld.
Het leidde ertoe dat Rutte een brief schreef, gericht aan het Nederlandse volk dat hij dit jaar echt geen concrete beloftes meer gaat doen.
Spijt
Over die hypotheekrenteaftrek: die ‘stond als een huis’ bij de VVD. Toch werd de hypotheekrenteaftrek onder Rutte afgebouwd. Hij beloofde ons dus ook dat er geen cent meer naar Griekenland zou gaan. De premier gaf al vrij snel toe dat hij die verkiezingsbelofte ‘niet helemaal meer gestand kon doen’. De eurolanden, inclusief Nederland, stemden er in 2012 mee in dat de rente op Griekse leningen zou worden verlaagd. Dat kost Nederland ongeveer 1 miljard euro per jaar.
Rutte beloofde ook 1000 euro voor iedere werkende Nederlander. Van die belofte had hij in 2016 spijt. Hij bood toen zijn excuses aan: “Duizend euro voor werkend Nederland, niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek en geen geld meer naar de Grieken. Laat ik daar volstrekt helder over zijn: ik zeg daar sorry voor.” Van al die keren dat Rutte sorry zegt, daar heb ik de kelder van vol liggen. (Omdat hij dit niet meent)
Nooit gebeurd
Ook bleef hij erbij: geen giften naar Zuid-Europa. We weten inmiddels hoe dat is afgelopen. Tot slot zei het kabinet-Rutte zich druk te maken om immigratie. De premier waarschuwde dat ‘Schengen in gevaar is’. Eén van de speerpunten van het kabinet, meer uitgeprocedeerde asielzoekers terugsturen naar het land van herkomst, is mislukt. Na twee jaar bleek dat Rutte daar maar heel weinig voor doet.
Het kabinet beloofde om iets te doen aan de gebrekkige medewerking van landen van herkomst, maar dat is nooit gebeurd. Ondanks gesubsidieerde cursussen en beloftes van het kabinet gaan afgewezen asielzoekers amper terug naar hun land van herkomst.
Deze man blijft leugens verkondigen, hierdoor is hij onbetrouwbaar als minister president van Nederland. Het Nederlandse volk heeft recht op een betrouwbare minister president.
Het nieuwe normaal is abnormaal!

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws