Rijksoverheid gaat patiënten met coronavermoeden gedwongen isoleren.
Tijdens de persconferentie liet zorgminister Hugo de Jonge weten hoe het coronabeleid van de overheid er de komende tijd zal uitzien. Alle belangrijke maatregelen werden even aangestipt. Maar gek genoeg vergat hij in de Staatscourant afgekondigde maatregel te vernoemen. Want vanaf nu kunnen patiënten met alleen al een vermoeden van corona gedwongen geïsoleerd worden. Dat gebeurt in het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Het is zo vreemd dat hij dit tijdens zijn persconferentie over het hoofd zag. Ach ja, foutje bedankt! Sorry, even niet aan gedacht. Want de maatregel is bijzonder serieus: “Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 25 januari 2021, kenmerk 1803611-216444-PDC19, aanwijzing ex artikel 34, eerste lid, wet publieke gezondheid,” staat er boven de maatregel:
Voor de duidelijkheid wordt in de toelichting uitgelegd waarom deze wet nodig is volgens het kabinet: “Vanwege de uitbraak van Covid-19 is het nodig een ziekenhuis aan te wijzen waar patiënten kunnen worden geïsoleerd die (vermoedelijk) besmet zijn met deze infectieziekte en die niet vrijwillig meewerken aan isolatie. Na overleg met het Universitair Medisch Centrum Groningen (onderdeel Beatrixoord) is dat ziekenhuis bereid om enkele patiënten op te nemen die, in overeenstemming met advies van de GGD en het RIVM, niet thuis in isolatie kunnen blijven. Een besluit tot opname in UMCG wordt uitsluitend genomen na samenspraak tussen RIVM en UMCG. De aanwijzing geschiedt op grond van artikel 34 van de Wet publieke gezondheid.”
“Deze maatregel van gedwongen isolatie wordt getroffen door de voorzitter van de veiligheidsregio op grond van artikel 31 van de Wet publieke gezondheid. De procedure hiervoor alsmede de rechtsbescherming is geregeld in de artikelen 31, 32, 33 en 39 tot en met 46 van de Wet publieke gezondheid.”
Dit gaat enorm ver. Blijkbaar denkt de regering dat het opzetten van coronakampen zoals in Duitsland een tikje te ver gaat voor de bevolking, maar coronaziekenhuizen? Ja, denken ze, daar gaan die eigengereide Nederlanders vast wél mee akkoord.
Tweede Kamerlid Henk Krol is hier niet over te spreken, ook al niet omdat De Jonge dit heel stiekem heeft gedaan. De Tweede Kamer was er niet eens over geïnformeerd!
“Patiënten met een vermoeden van corona die een gevaar vormen voor hun omgeving kunnen gedwongen worden geïsoleerd,” schrijft Krol op Twitter. “Daartoe kan worden besloten als iemand niet vrijwillig meewerkt aan isolatie. Hugo de Jonge heeft daartoe, zonder de Kamer vooraf te informeren, het UMCG aangewezen.”
Deze maatregel gaat extreem ver, en is genomen door een kabinet dat a) de Tweede Kamer van tevoren niet eens geïnformeerd heeft en b) dat hier angstvallig over gezwegen heeft tijdens persconferenties. Maar nu het in is aangekondigd in de Staatscourant is het wél de wet van het land – en ja, ze zullen er ongetwijfeld dankbaar gebruik van gaan maken. Want zo ver zijn we tegenwoordig doorgeslagen in het moderne, antidemocratische Nederland.
STEM 17 MAART NEDERLAND VRIJ !!

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws