Britse vrouw gearresteerd wegens filmen in leeg ziekenhuis


Een Britse vrouw is opgepakt door de politie nadat ze opnames had gemaakt in een vrijwel leeg ziekenhuis en de beelden vervolgens op internet had gezet. Te zien is hoe de vrouw door verlaten gangen loopt en lege afdelingen filmt van het Gloucestershire Royal Hospital.
Minder vol
NHS England zegt dat er op dit moment meer coronapatiënten in de ziekenhuizen liggen dan in april, ten tijde van de eerste golf. Uit de gegevens blijkt dat ziekenhuizen in december 2020 minder vol waren dan in december 2019. Ook is het op veel plekken minder druk op de ic’s dan gemiddeld.
Vrijwel alle noodziekenhuizen die voor een slordige 220 miljoen pond zijn gebouwd om coronapatiënten op te vangen, zijn nooit gebruikt en worden nu afgebroken.
Mensen hebben daarnaast vraagtekens gezet bij de talloze filmpjes op social media waarin zorgmedewerkers ingestudeerde dansjes uitvoeren.
Leeg ziekenhuis
“Dit is een schande, het is hier uitgestorven, alle mensen in ons land wachten wanhopig op een behandeling – kankerbehandeling, hartziekte – dit maakt me echt zo boos,” zegt de vrouw terwijl ze een rij lege stoelen filmt.
De vrouw was verbaasd hoe rustig het in het ziekenhuis was. Ze zei dat ze had verwacht dat er ‘wat meer mensen zouden zijn, maar er was helemaal niemand’
De media berichten dat de 46-jarige vrouw door de politie is gearresteerd vanwege het maken van de beelden. De vrouw moet zich op 21 januari melden bij de politie en daarnaast moet ze uit de buurt blijven van gebouwen van de Britse gezondheidszorg NHS, tenzij ze een afspraak heeft of als er sprake is van een spoedgeval.
Hoewel de beelden een nagenoeg leeg ziekenhuis tonen, beweren Britse gezondheidsinstanties dat de NHS ‘overbelast’ dreigt te raken als gevolg van het toenemende aantal coronabesmettingen.

Ook in Italië worden artsen op de vingers getikt of worden geschorst omdat ze kritiek hebben op het coronavaccin.
‘Oude tijden herleven’
Een Italiaanse artsenfederatie heeft 10 artsen op de vingers getikt of zelfs geschorst wegens kritiek op het coronavaccin. De organisatie overweegt daarnaast drie andere artsen te bestraffen die van mening zijn dat de ernst van de coronapandemie wel meevalt.
Sommige artsen komen er vanaf met een waarschuwing, terwijl andere twee maanden geschorst zijn. De drie medici die nog worden onderzocht, moeten de beweringen die ze op internet, tv en op de radio hebben gedaan, onderbouwen tegenover een speciale commissie.
Eén van hen, Mariano Amici uit Ardea, zei dat hij niet tegen vaccinaties is, maar wel twijfels heeft over het vaccin van Pfizer/BioNTech dat nu wordt gegeven in Italië. Op zijn website (Klik hier voor de Nederlandse vertaling) schrijft hij dat hij is geschrokken van de gezondheidsrisico’s die dergelijke mRNA-vaccins met zich meebrengen. Hij betwijfelt of ze geschikt zijn voor de bestrijding van een ziekte waar volgens hem slechts één op de 2000 mensen aan bezwijkt.
Ineffectief en gevaarlijk.
Onlangs zei Amici dat de Britse variant van corona ‘bevestigt wat ik al maanden zeg: het vaccin tegen een virus dat al zo vaak is veranderd, dreigt nu ineffectief en zelfs gevaarlijk te zijn’.
Ook in Italië moeten dokters dus op hun tellen passen. Neuroloog Jan Bonte, die afgelopen jaar door zijn werkgever opzij werd gezet na kritiek op het coronabeleid, reageert op Twitter: “In ieder geval mogen de Italiaanse artsen hun twijfels over de vaccins tegen het coronavirus niet meer uitspreken. Oude tijden herleven.”

Mariano Amici (arts)

Wat ik mij wel afvraag, waarom schrijf en hoor je hier niets over in de Nederlandse media.

Hoort dit bij de Nederlandse censuur?

Nederland, Ons Land -

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws