Huisarts lucht hart: ‘Kom je op voor de artseneed,
dan word je verketterd’
Huisarts Els van Veen heeft een jaar na het begin van de coronacrisis besloten om haar hart te luchten. Op Twitter schrijft ze dat de huisartsenzorg al in zijn voegen kraakte voor het begon.
De arts is kritisch op het coronabeleid. “Er werden anti-wetenschappelijke maatregelen ingevoerd zoals mondkapjes,” zegt ze. “Er werden experimentele vaccins ingevoerd. Daar mocht je als arts geen kritiek op hebben op straffe van censuur en zwartmakerij door alle media. Met voor mij het dieptepunt met het artikel over gevaarlijke huisartsen in het AD.”
Kritiek op het coronabeleid
De krant publiceerde afgelopen maand een artikel waarin artsen die kritiek hebben geuit op het coronabeleid door de mangel worden gehaald. Onder meer Berber Pieksma, Marije Berkelaar, Bettina van Steenis, Elke de Klerk, Rob Elens en ook Els van Veen werden op de korrel genomen.
Dit gebeurd ook bij de Volkskrant, daar duld men ook geen kritiek op het coronabeleid van het kabinet. De hoofdredacteur Pieter Klok heeft het zelf gezegd.
Alleen maar strijdvaardiger
Over het bewuste artikel zegt Van Veen: “Het AD heeft ook mijn naam door het slijk gehaald terwijl ik/wij geen toestemming had(den) gegeven om een interview te geven aan hun journalist.” Ze vervolgt: “Onze gezondheidszorg voelt voor mij als huisarts in elk geval niet veilig meer sinds corona.”
“Het is om moedeloos van te worden,” verzucht de huisarts, die geregeld aanwezig is bij vrijheidsdemonstraties. “Kom je als arts op voor de artseneed, dan word je verketterd.” Het maakt haar naar eigen zeggen alleen maar strijdvaardiger.
Erg dapper
Van Veen krijgt heel veel lovende reacties. “Ik vind het erg dapper dat je je durft uit te spreken, tegen de stroming in,” schrijft Lieke. Annelies voegt toe: “Geweldig dat je je bezwaren en twijfel deelt.”
Dit speelt natuurlijk niet alleen in Nederland. In Duitsland komen ook artsen in opstand tegen de leugens van bondskanselier Merkel.
Ic-verpleegkundige Tine spreekt zich uit: jullie worden misleid en voorgelogen!
Ine Wagatz is al 30 jaar verpleegkundige. Momenteel werkt ze op een corona-afdeling. Het tekort aan Ic-bedden is niet nieuw en heeft niets te maken met corona, zegt ze in een bericht op Facebook, dat al ruim 30.000 keer is gedeeld.
De Duitse Ic-verpleegkundige ergert zich enorm aan het feit dat de door de politiek veroorzaakte ellende nu wordt gebruikt als rechtvaardiging om grondrechten in te perken.
In 2020 zijn 20 ziekenhuizen gesloten of samengevoegd
De problemen worden volgens Tine veroorzaakt door ziekenhuissluitingen en een tekort aan verpleegkundigen, niet door corona. Veel bedden staan leeg omdat er onvoldoende Ic-personeel beschikbaar is. Dat is de schuld van de politiek, stelt de IC-verpleegkundige. “Waarom zijn er afgelopen jaar 20 ziekenhuizen gesloten of samengevoegd terwijl er sprake is van een pandemie?” vraagt ze zich af.
Tine waarschuwt dat er binnenkort niemand meer over is om voor de ernstig zieken te zorgen als de situatie niet verandert. Bijna niemand is bereid onder deze omstandigheden te werken. Sinds de ‘tweede coronagolf’ zijn vele duizenden operaties uitgesteld of geannuleerd. Ook het aantal spoedbehandelingen is tussen oktober en januari 2021 fors gedaald.
Vorig jaar hebben 9000 verpleegkundigen ontslag genomen
De Duitse verpleegster wijst erop dat alleen al vorig jaar 9000 verpleegkundigen ontslag hebben genomen en dat in de afgelopen jaren duizenden banen zijn geschrapt. Velen emigreren naar Luxemburg of Zwitserland. Afdelingen zijn al jaren onderbezet. “Te veel patiënten worden verzorgd door te weinig professionals.”

“Mensen worden bedrogen en voorgelogen!” zegt Tine. Corona is niet de trigger geweest voor de noodsituatie, maar legt de gevolgen van funest gezondheidsbeleid bloot.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het laatste COVID-19 Nieuws